Kärlek.


Det finns inget bättre än att komma hem efter en jobbig skoldag, krypa ner i sin varma säng och läsa Harry Potter. Underbart!


Älskar denna.



Forever and ever ♥


Bilder ifrån ''The woman in black''


Här kommer tre nya bilder ifrån Daniel Radcliffes nya film ''The woman in black''.





Vinn en signerad poster


Facebook sidan ''The woman in black UK'' tävlar nu ut en signerad poster av Daniel Radcliffe i och med att hans film snart kommer på bio. Eller snart och snart, det är ju några månader kvar men.. i alla fall, så kan man nu tävla om att få hem postern på facebook sidan. Tydligen så är tävlingen anordnad för människor som bor inom England och Irland, men man kanske kan tävla ändå..?

Klicka här för att komma till tävlingen!


Första postern för: The woman in black


Som ni redan kanske vet så har Daniel Radcliffe nu gjort en ny film, vilket är en thriller vid namn ''The woman in black''. Den allra första postern för filmen har nu släppts, och såhär ser den ut...


Filmen kommer att visas på bio från den tredje Februari 2012, men
däremot kommer sen att visas på bio i England en vecka senare.

Är det någon utav er som tänker se filmen? Det tänker i alla fall jag göra :D


Vi glömmer aldrig våran Fred..



Denna bild gjorde jag igår, med tårar rinnande nerför mina
kinder.. aldrig någonsin ska vi glömma Fred Weasley!


Ber verkligen om ursäkt!


Ursäkta min super dåliga uppdatering denna helg, men grejen är den att jag haft ganska mycket för mig så jag har helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn. Har inte varit hemma särskilt mycket. Men jag ska försöka komma igång imorgon och förhoppningsvis så dyker det upp fler frågor och svar då! ;)

The woman in black.


Nu har en ny och längre trailer för Daniel Radcliffes nya film ''The woman in black'' släppts. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker den verkar riktigt spännande och jag ser fram emot att se den :) 



Grattis Rupert Grint!


Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller nämligen Rupert Grint 24 år. Ett stort, stort grattis till honom önskar jag här på Harry Potter Sweden! :D ♥


Svar på frågestunden - del 1.


Då var det dags att svara på era härliga frågor som ni givit mig. Det blev ganska många frågor faktiskt och jag kommer därför ha två delar på ''Svar på frågestunden''. Observera att jag svarar på alla Harry Potter frågorna först, så ifall någon av era frågor saknas så kommer de i nästa del. Och är det någon som ställt samma fråga som någon annan så kommer jag ju svara på den frågan endast en gång för att göra det mycket enklare. Så, då börjar vi.. ;)

1. Vad tycker du om Draco som karaktär?


Danielle svarar: Draco Malfoy är en av mina favorit karaktärer faktiskt, just för att han verkar så intressant.. jag skulle vilja veta mer om den pojken, hur han blev den han är och så. Jag tycker han är en mycket bra och intressant karaktär.. visst tycker jag att han är en ganska elak och feg pojke, men samtidigt så är han liksom.. speciell på något sätt..



2. Vem av Snape och James tycker du passar bäst med Lily?

Danielle svarar: Oj, det var en bra fråga det.. hm, vet inte riktigt vem som passar bäst.. man får ju aldrig veta hur det skulle ha varit ifall Snape varit maken istället. Hm.. men jag har alltid gillat Lily och James tillsammans så jag säger dom två. Sen tror jag faktiskt inte att det skulle ha funkat så bra med Snape tyvärr.. men det är vad jag tror!

3. Om du fick bestämma, skulle du vilja att Neville och Luna blev tillsammans i slutet eller att det slutade som det nu gjorde (Neville gifte sig med Hannah Abott och Luna med Rolf Scamander)?

Danielle svarar:
Jag skulle nog ha föredragit Neville och Luna som ett par, det skulle ha varit så gulligt! Tycker dom passar perfekt ihop! Men det är ju bra som det blev också tycker jag.

4. Ett mer kärleks-relation till Draco hade gjort filmerna mera awesome en vad dom redan är..vad tycker du?

Danielle svarar:
Jo men det har du kanske rätt i, det skulle varit ganska nice.. skulle varit kul ifall han åtminstone fick en kyss i filmen tycker jag :)

5. Vilken Harry Potter-bok gillar du bäst?

Danielle svarar:
Tycker alla är lika underbara, men favoriterna är i alla fall ''De vises sten'', ''Fången från azkaban'', ''Fenixorden'' och ''Dödsrelikerna'' :)



6. Vilken är din favorit karaktär?

Danielle svarar:
 Harry är och kommer förbli min absoluta favorit i Harry Potter serien, men förutom honom gillar jag även Ron, Weasley tvillingarna, Remus, Neville och Snape.



7. Om det är någon karaktär du fick träffa, vem isåfall?

Danielle svarar:
Oj.. hm.. skulle nog vilja träffa Harry, Ron, Neville eller Weasley tvillingarna!

8. Om du fick chansen att vara med i harry potter. Vilken karaktär skulle du vilja vara? Du kan självklart välja killarna också!

Danielle svarar: Hermione, Ginny, Luna, Neville, Ron eller Harry tror jag :)

9. Har folk någonsin kallat dig barnslig, eller omogon för att du är ett HP-fan? 

Danielle svarar: Ja, det har hänt, men det hände mest när jag var mindre konstigt nog. Nu händer det sällan.

10. Hur kom det sig att du blev ett sådant stort hp fan? Hur började alltihop?

Danielle svarar: Allt började när jag gick och såg ''De vises sten'' på bio - var sju år då. Jag fastande omedelbart för filmen, tyckte den var hel underbar! Jag gillade historien enormt mycket och ville bara se mer och mer! Andra filmen kom och jag var fortfarande lika ''besatt''. Sen började jag även att läsa böckerna och jag blev typ.. förälskad, haha.. Jag lekte även Harry Potter på rasterna i skolan, på fritids och hemma. Var jag ledsen så kunde jag alltid kasta mig in i Harry Potters värld, fär jag visste att jag skulle få stöd från alla mina favorit karaktärer och så. Harry Potter är en del av mitt liv, har lärt mig så oerhört mycket av böckerna.. i just love it.. ♥

11. I HP och fenixorden flyger gänget på testraler till ministeriet. Hur går det till? Ex Hermione och Ron kan ju inte se dom i början av filmen så hur kan de då flyga dom sen?

Danielle svarar: Luna kan se testralerna, precis som Harry och hon hjälper Ron och Hermione att komma upp på dem. Sen är ju såklart Ron och Hermione jätte nervösa under flygturen, då de ser rakt under sig, precis som om de flyger på.. luft!



12. Har du träffa nåra nära vänner via HP?

Danielle svarar: Ja det har jag, både i skolan och via HP sajter :)

13. Vilka är ditt bästa Harry Potter minne?

Danielle svarar:
Oj, har ganska många.. men det blir nog mitt magiska besök i ''Wizarding world of Harry Potter'' i Orlando, Florida. Det är ett minne för livet..♥



14. Hur mycket kostade hela resan till Wizarding world of harry potter?

Danielle svarar: Nu köpte ju jag ett paket på hotellet där två parker ingår, alltså både ''Islands of adventures'' (Harry Potter parken ligger där inne) och ''Universal studios''. Det paketet kostar ca 800 kr för en person. Går man däremot in i ena parken bara så blir det ju hälften så mycket.



15. Kan du inte länka en bra sida där man kan köpa bra harry potter saker på?

Danielle svarar:
http://sfbok.se/ - en svensk sida där man kan köpa hem Harry Potter saker för ett bra pris. De har dock inte lika mycket som andra sidor, men de säljer bland annat trollstavar och slipsar. Sök på Harry Potter i deras sökruta så kommer alla grejer upp..

http://www.wbshop.com/Harry-Potter/hp,default,sc.html - en amerikansk hemsida där man kan köpa massor av olika HP prylar!

16. Vilket av dom fyra olika hemmen skulle du vilja bo på i Hogwarts?

Danielle svarar: Jag har alltid känt att jag hör hemma i Hufflepuff, så jag skulle nog vilja bo där. Det verkar dessutom vara ett väldigt mysigt elevhem med massa trevliga människor. Sen skulle jag även kunna tänka mig att bo i Gryffindor.



17. Vilken lärare tycker du mest om på Hogwarts?

Danielle svarar: Remus Lupin, Horace Snigelhorn och Minerva Mcgonagall.



18. Skulle du vilja gå på Hogwarts?

Danielle svarar: Ja men det är väl klart att jag vill! Det är nog alla Harry Potter fans dröm! :)

19. Läser du några andra HP bloggar?

Danielle svarar: Ja det gör jag, men för det mesta så läser jag Harry Potter sajter, så som rowlingfanclub och mugglenet.


Så, det var svar på några av era frågor. Resten av svaren dyker förmodligen upp på Fredag ;)


Svårt att fatta..


Jag kan egentligen inte fatta att jag faktiskt har varit i ''Wizarding world of Harry Potter''! För ungefär ett år sen så låg jag och drömde om att få åka dit, men visste att det säkert skulle dröja flera år.. men sen en dag nu i våras så sa pappa att vi kanske skulle åka till Florida  på påsklovet, och gissa om jag blev glad! :D

Jag har vandrat igenom korridorerna på Hogwarts, tagit mig en ''flygtur'' på Vingfåle, köpt en trollstav hos Ollivanders, köpt godis hos Honeydukes, köpt mig en kappa hos Dervish and blotts, ätit middag och druckit honungsöl på Tre kvastar och massa annat skoj! Ett minne för livet..♥


Såg den här videon nyss och jag upptäckte då att jag åkt samma berg och dalbana som Daniel Radcliffe
åker i videon, jag har gått igenom grindarna mot Hogwarts, precis som Dan, Rupert och Tom gör i
videon. Jag har gått på samma gata som självaste JK Rowling och massa, massa annat!
:D


JK Rowling.


Gjorde denna bild nyss, vad tycks? :)


Något att se fram emot i alla fall..


Snart är hösten och vintern här och de flesta har säkert börjat skolan nu. Finns kanske inte sådär jätte mycket att se fram emot just nu.. bara massa plugg och sånt och det blir allt mörkare och mörkare ute.. men deppa inte än för jag tror nog att det finns saker ni kan se fram emot.. ;)

I Oktober så öppnas Pottermore för alla, så ni som inte har kommit in ännu har definitivt något att se fram emot i höst! Sedan så släpps ju ''Harry Potter och dödsrelikerna, del 2'' på DVD den 23:e November. Det kanske blir något som du kan önska dig i julklapp, om du inte ska köpa den på direkten, vilket jag tänker göra (a).


Ny header..


Den här gången tog jag med fler karaktärer i headern och jag valde att ta med några av mina favorit karaktärer. Sen kände jag även att Voldemort måste få vara med, även om han inte är med i min ''favorit lista'', men han hör liksom till historien så det är ju klart att han får vara med ;)


Grattis Mark!


Idag är det ännu en HP-skådis som fyller år. Mark Williams (Arthur Weasley) fyller idag 52 år! Ett stort grattis till dig Mark! :D


Redigerade ihop denna bild nyss..


Ron & Hermione.. ♥

Vad tycker ni?


Dags för frågestund (avslutad)!





Jag tänkte nu köra igång en liten frågestund, där ni får chans att ställa vilken fråga ni vill till mig och det behöver absolut inte ha något med Harry Potter att göra, det kan vara vad som helst.

Frågestunden kommer hålla på tills på Onsdag - avslutas på kvällen.


Saker ni inte visste om mig, gällande Harry Potter..


* När jag var liten och hade sätt ''De vises sten'' för första gången så trodde jag att det var JK Rowling som spelade Harrys mamma i filmen. Detta var då innan jag visste hur Rowling såg ut och så.

* När pappa läste ''Hemligheternas kammare'' för mig när jag var liten så trodde jag att kammaren var ett slags rum där det fanns ett sminkbord med en stor spegel och massa såna saker. Jag föreställde mig ett rum från förr i tiden typ. Haha.. gissa om jag blev förvånad när jag sedan gick och såg filmen på bio. Och ja.. haha, fråga mig inte varför jag kunde föreställa mig ett sådant rum.. jag var väl antagligen för liten för att verkligen förstå allt som pappa läste antar jag xD

* När jag gick och såg ''Fången från azkaban'' på bio så blev jag först lite besviken på att Harry och alla andra hade förändrats så mycket. Jag tyckte de hade blivit avlånga och jag ville liksom ha dem som små barn, alltså som de såg ut i de två första filmerna. Självklart försvann min besvikelse lika snabbt som den kom ;)


Har ni också något udda minne från när ni var mindre, gällande Harry Potter? :)


Veckans fan, 21/8-2011


Denna veckans fan blev en tjej vid namn Jessica. Stort grattis till dig Jessica! Här kommer hennes historia om vad Harry Potter betyder för henne...


Jag var 9 år första gången jag hörde talas om Harry Potter. Det har nu gått 10 år sedan min resa började. 10 år kan kännas som en lång tid men för mig känns det som att allt var förbi på bara en kort sekund.

När jag var 9 år såg jag en reklam på tv, en reklam om en ny film som skulle börja visas på bio. Harry Potter och de vises sten hette den, den handlade om en trollkarl. Mycket mer än så förstod jag inte. Jag hade inte hört talas om böckerna då, kanske för att alla mina tanka upptogs av hästar på den tiden. Efter lite tjat fick jag och min bästa vän lov att gå och se den på premiärdagen med våra föräldrar i släptåg. Just då visste jag såklart inte hur stor betydelse den lilla trollkarlen faktiskt skulle ha för mig de närmsta 10 åren.

Man kan väl säga att vi blev helt förtrollade av filmen. Det var allt jag kunde tänka på. När filmen släpptes på VHS drog jag med pappa till affären och köpte den. Jag tillverkade min egen trollstav och satte alltid på mig mina trollkarlskläder varje dag, tog min stav och satte på filmen. Jag kan fortfarande idag, 10 år senare, säga varenda replik i filmen i samma tonläge som skådespelarna, utantill.

Året därpå hade nästa film premiär och självklart blev det en lika stor hit för mig som den första. Jag gjorde nu allt i min makt för att upptäcka att jag var en häxa precis som Hermione, och hoppades att jag också skulle få åka till Hogwarts året därpå. Trots mina försök att utföra magi var jag såklart ingen häxa, och inget brev kom på min födelsedag. Arg som jag var så tillverkade jag mitt eget brev, skrev under det som Albus Dumbledore och skickade det till mig själv. Då fick jag i alla fall ett brev på posten.

Efter de två första filmerna började också läsa böckerna och det var helt enkelt på den vägen det fortsatte sen. Som de flesta tonåringar kände jag mig ensam och missförstådd, men Harry och hans vänner svek mig aldrig. Jag skrattade med dem, grät med dem och löste mysterier med dem. Böckerna blev min andra värld som jag kunde fly till när jag inte orkade vara kvar i den riktiga längre. Jag fick allt detta under min barndom tack vare en kvinna som en dag bara fick en idé om en bok. Ibland undrar jag hur allt hade slutat om hon hade valt att strunta i det, eller om ingen hade velat ge ut hennes böcker.

När den sista boken gavs ut år 2007 kändes det ändå inte riktigt som slutet, vi hade ju ändå några filmer kvar att se fram emot. Förra året i oktober tatuerade jag in en blixt nere på min ankel, något som jag alltid kan se ner på när allt känns svårt. Att en enkel blixt skulle komma att betyda så mycket för så många människor är ganska otroligt. Midnattspremiären av den sista filmen i år var något jag hade fruktat och jag var flera gånger på väg att vända och åka hem när jag var på väg dit. Men även fast det kan kännas som slutet så har vi fortfarande alla filmer och böcker kvar, som vi kan återvända till när som helst.

Jag är evigt tacksam för att jag fick vara en del utav Harry Potter-generationen. Jag tror aldrig att något liknande kommer att hände nå närmsta 100 åren i alla fall, om en någonsin. Och när mina framtida barn blir stora nog ska jag läsa böckerna för dem och se på filmerna tillsammans med dem. Jag ska berätta om min uppväxt och hur stort Harry Potter var när jag var en tonåring. Förhoppningsvis kan de få en nästan lika bra upplevelse som jag fick.


Vill du också bli veckans fan? Mejla då in din egen historia till min mail: harrypottersweden@live.se och gärna någon bild också, vilken som helst. Har du en blogg så kommer du även få en länkning (om du vill). Jag utser veckans fan varje söndag. Lycka till!



De som var snabbast..


Här är de 4 som först svarade rätt på vad det är för något jag gör. Här får ni en varsin länkning! :)

Emma - http://emsiiii.blogg.se

Isabell - http://vampirediaries.devote.se
 
Siri - http://mynameissiri.devote.se

Josefine - http://josefinelundahl.blogg.se

Och självklart var det Marodörkartan ;)

Den är dock låångt ifrån färdig, men jag lovar att visa mer av den när den är helt klar ;)


Kan ni gissa vad det är jag gör?


Just nu håller jag på att göra mig en egen... hm, vadå för något? Har tagit kort på föremålet och bilden ser ni i detta inlägg.. men vad är det för något tror ni? Det är i alla fall ett HP föremål.. ;)

De fyra första som svarar rätt får en varsin länkning! :)


Det är ganska så lätt, man ser ju på en gång typ.. men ändå :P


Hur mailet ser ut.


Det kanske finns några som undrar hur Pottermore mailet ser ut, det mail som håller på att skickas ut till alla just nu, självaste väkomstmailet. Här nedan får ni svaret.. ;)


Spännande va? :D


Hur Harry Potter borde ha slutat.


Haha, älskar såna här videos. Dom har ju gjort såna fast med Twilight, Spiderman, Termintaor m.m. och nu har dom även gjort en med Harry Potter :)


Hos Ollivanders.


Jag har ju inte lagt upp bilder eller videos från mitt besök hos Ollivanders i ''Wizarding world of Harry Potter''. Det beror på att det inte gick att fota där inne, det var alldeles för mörkt. Men däremot så lyckades min pappa fånga en del av butiken och magin på film med sin videokamera, så idag (när jag inte hade något att göra) satte jag på teven och filmade med min kamera. Blev ingen vidare bra bild, ljudet är kanske inte heller det bästa, ni får nog höja ganska mycket ifall ni ska höra. Men det går inte att göra det bättre, så detta får duga :)


Se deras förvandling..


Jag hittade precis en fantastiskt video, där man får se Daniels, Ruperts och Emmas förvandling - från liten till större. Videon är jätte bra gjord, man ser verkligen vad som förändrats. Rupert och Dan går från små och söta pojkar till tuffa, snygga män, medan Emma går från söt liten flicka till en vacker kvinna :)


Vem tycker ni har förändrats mest av trion?


Sprillans nya bilder från Pottermore!


Jag tor jag är kär.. i den här videon visas massa nya bilder ifrån Pottermore. Nu skojar jag inte, men fick tårar av bilderna - tårar av ren lycka. Åh vad jag längtar nu!


The making of Harry Potter preview


Den här videon, som Warner bros har släppt, visar korta interljuver med Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson och massor av behind the scenes footage från alla åtta Harry Potter filmer, och massa närbilder av olika inspelningsrum inne på Leavsden studios, bland annat Dumbledores kontor, Stora salen och Diagongränden.


Studion öppnar våren 2012, men biljetterna kommer börja släppas den 13e Oktober i år.

Tycker det är låter så himla spännande! Tänk att få besöka studion där alla skådespelarna m.m.
har tillbringat tio år av sina liv. Tänk att få besöka studion där bok och film serien som förändrade
mitt liv spelades in.vBäst att börja spara pengar nu så att jag kan åka dit nästa år.. :)


Första Harry Potter premiären..


Gud vad kul! Hittade precis en video ifrån den allra första Harry Potter premiären - premiären för ''Harry Potter och de vises sten''. Åh, alla är så små och söta där och allt är liksom.. nytt. Och jag fick en stor klump i halsen när de interljuvade Rickhard Harris.. 



Mailen håller på att skickas ut..


Det sägs att det är många som har fått sina välkomstmail till Pottermore nu.. oh, hoppas att mitt mail kommer snart. Kan knappt bärga mig längre, längtar tills jag kan logga in!

Är det någon av er som har fått sina mail ännu? :)


Ny kategori!




I denna kategori kommer jag att uppdatera mig om allt nytt som händer kring Rowlings nya sajt - Pottermore. Tänkte det kunde vara bäst att samla alla nyheter om Pottermore i en och samma kategori :)

Veckans fan, 15/8-2011


Denna veckans fan blev en tjej vid namn Therese! Ett stort, stort grattis till dig!
Läs hennes fina historia om vad Harry Potter betyder för henne, här nedan.. :)


Allt började en dag då min kompis frågade om jag ville se på Harry Potter och halvblodsprinsen - 6:an, premiären på bio. Eftersom jag inte är sådär supergammal och inte hängt med hela tiden visste jag inte vad Harry Potter var då, typ. Jag kanske visste lite smått men ja.. ni förstår. Den kvällen hängde jag alltså med till biosallongen, kollade på filmen, var koncentrerad, och bara tyckte den var så himla grym. Som jag sa innan så visste jag knappt vad Harry Potter var och hade inte sett dom andra filmerna. Den kvällen iaf när jag hade sett 6:e filmen pratade jag om den med mina bröder, jag sa hur mycket jag älskade Harry Potter och allt sånt där. Men om jag ska vara helt ärlig tror jag inte ens jag visste hur många filmer det fanns osv. Den natten drömde jag iaf om Harry Potter, jag började fanticera att jag var med i filmen, började köpa tidningar och sätta upp posters i mitt rum, och då menar jag inte en eller två. Jag satte upp så att min tapet inte syntes. Fortfarande tror jag inte jag visste att det fanns tidigare filmer, fast jo kanske..


Än så länge hade jag inte sett dom första filmerna, (förlåt, har nog tjatat lite om det nu) tills min storebror en dag laddade ner dom. I tur och ordning. 1:an, 2:an, 3:an, 4:an, 5:an. Vi satt och kollade på dom och ja, det var då det hände på riktigt - JAG BLEV ETT HARRY POTTER-FAN. Jag köpte alla filmerna, kollade på dom om och om och om och om och om igen och önskade julen 2009 Harry Potter och halvblodsprinsen, I November 2010 var det dags för Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Taggad som tusan (OCH DÅ MENAR JAG VERKLIGEN TAGGAD SOM TUSAN) gick jag dit på premiären med kompisen som fick mig att gilla, nä jag menar ÄLSKA Harry Potter. Denna gången gick jag alltså på en Harry Potter-film på bio som ett offentligt Harry Potter-fan som visste allt om filmerna. Filmen var självklart underbart bra. Och dom avbröt självklart exakt vid det mest spännande ögonblicket.


Det var bara att vänta tills nästa (SISTA) film och genom det senaste året har mitt Harry Potter-intresse vuxit ännu mer och jag skulle kunna kalla mig själv Sveriges största Harry Potter-fan. Jag ÄR Sveriges största Harry Potter-fan och har senaste året bara längtat till sista filmen. Jag längtade, längtade och längtade. Så var dagen där. Premiären. 13 juli. Då jag skulle få se sista filmen. Sista filmen var kommen. Dagen var kommen. Efter den kvällen skulle mitt liv ta slut, kändes det som. Till bio-sallongen gick jag med kompisen som helt enkelt fick mig in på Harry Potter-spåret en gång i tiden. Vi kollade på sista filmen. Sista fucking filmen. Hade förövrigt köpt en massa massa massa godis, men jag åt inget. Ingenting. Jag satt bara och stirrade på bästa Harry Potter-filmen EVER. Bästa filmen överhuvudtaget EVER. NÅGONSIN. Bästa filmen jag har sett i hela mitt liv. Jag grät till filmen. Jag skrattade till filmen. Jag tänkte till filmen. Tänkte hur underbart alla filmer hört ihop. Jag tänkte på hur jävla mycket jag älskar Harry Potter. Och hur bra var inte slutet till allt!?


Den kvällen gick jag hem, och så fort jag kom in genom dörren kom tårarna. Dom forsade. Jag grät och grät och grät och grät. För att allt var över. Men även för att jag tyckte filmen var så bra. ALLA FILMER ÄR JU SÅ BRA. Alla dagar efter där tänkte jag på filmen och filmerna varenda dag, varenda natt och varenda minut. Jag gör det fortfarande. Jag tänker på hur himla mycket jag älskar Harry Potter. Och kommer alltid att göra det.
Ni förstår nog att jag ganska mycket vill tacka den där kompisen, som faktiskt heter Moa. Tack för att du tog mig till biosallongen den dagen. Och tack för att Harry Potter finns. TACK!

/Therese


Vill du också bli veckans fan? Mejla då in din egen historia till min mail: harrypottersweden@live.se och gärna någon bild också, vilken som helst. Jag utser veckans fan varje söndag.


Ber återigen om ursäkt..


Vet att ni kanske är besvikna på mig, men ni måste förstå att jag inte haft mycket tid till dator på senaste tiden. Jag sommarjobbar just nu och är helt slut när jag kommer hem, tänker nästan bara på att sova då. Jag cyklar nämligen fram och tillbaka till jobbet också, och det tar faktiskt nästan kål på mig, haha..

Jag har bara tillgång till datan i två timmar om dagen, så det händer väldigt lätt att jag glömmer, särskilt nu när jag jobbar och nästan inte orkar göra något när jag kommer hem. Dessutom är det annat jag behöver göra ¨på datan också, saker som kanske är så jätte roliga, men som måste göras.. Hoppas ni förstår det. Men jag tänkte dock att jag lägger ut veckans fan på bloggen nu ikväll istället för igår. Okej? :)

Ny design på g..


Jag tänkte att det kanske börjar bli dags för en ny design snart, eller vad säger ni? Jag tänkte göra en design där fler karaktärer än just Harry, Ron och Hermione får synas. Jag tänkte att jag börjar med designen lite nu ikväll och sen fortsätter jag imorgon :)


Så fin video.. obs: spoiler!


Vet inte hur mycket jag tittat på denna video de senaste dagarna, men mycket i alla fall, haha.. tycker den är så himla fin gjord och dessutom älskar jag låten som dom lagt till. Får gåshud varje gång jag ser den.. :)


Pinsamt..


Asså haha, gud så jag skäms nu.. jag har verkligen gott och trott i flera år att det är Michael Gambon som spelar Gandalf i ''Sagan om ringen'', men det är det ju inte.. åh så jag skäms... pinsamt, haha.. aja..

Ollivanders på Pottermore


Jag hittade precis en video där man får se några snabba sekvenser på sidorna inne på Pottermore och jag fann att man bland annat kommer att få sig en trollstav genom att besöka Ollivanders. Där kommer man få fylla i ett slags frågeformulär ser det ut som så att man ska kunna hitta den perfekta staven.

Om ni pausar vid ungefär 01:22 och läser texten där så kommer ni nog att förstå :)


Två bilder från TCA.


Titta vad jag precis hittade! En bild med Rupert Grint och Robert Pattinson, som i fjärde HP filmen fick rollen som Cedric Diggory men som nu är mer känd som Edward Cullen i Twilight. På andra bilden ser ni Tom, Rupert och Robert. Tycker det är kul att de fick träffa varandra igen! :)



Källa


Tom och Rupert.


Här kommer en bild på Tom och Rupert ifrån ''Teen choice award''.


Bilder från Pottermore..?


Den här videon innehåller bilder ifrån Pottermore, OM dom nu inte är fejk. Men skulle det visa sig att de är äkta, vad tycker ni i så fall? Ser det bra ut? Jag tycker det ser väldigt mysigt ut och jag ser fram emot att se resten av Pottermore när det öppnat. Juste, har glömt att säga.. jag har fått mig ett konto till Pottermore! Är jätte glad och nu längtar jag verkligen tills det är dags att logga in.. det ska bli väldigt spännande! :)


Teen choice award - part 3


Här kommer tredje delen av ''Teen choice award'' ;)


Teen choice award - part 2


Här kommer andra delen av ''Teen choice award'' ;)


Grattis Ginny!


Idag fyller våran fina Ginny Weasley 30 år och det vill man förstås gratta. Så ett stort grattis till dig Ginny! :)


''So i beet you again, haha!''


Här är en video ifrån ''Teen choice award'' där Tom Felton och Rupert Grint tar emot sina priser uppe på scenen och när även Dan får tala till pupbliken från den stora tv-skärmen, då han tyvärr inte kunde komma dit.

Haha, jag älskar när Dan säger ''Tom, Gryffindor beet Slytherin in the Harry Potter cricket match today, so i beet you agin, haha!''


Teen choice award - part 1


För er som vill se ''Teen choice award'' kan nu få den här på bloggen. Jag kommer börja med part 1.

Part 1..


Teen choice award


I Måndags så ägde ''Teen Choice Award'' rum i USA, där Harry Potter var med och tävlade i väldigt många kategorier. 7 priser lyckades de kamma hem, vilket jag tycker är enormt roligt!

Och jag måste faktiskt få säga att jag tycker det är bra att Emma Watson lyckades vinna över Kristen Stewart den här gången i kategorin ''Bästa kvinnliga huvudroll''. Emma Watson förtjänar det jätte mycket, tycker jag!

Här är alla de kategorier som de vann i:

Choice Liplock: Daniel Radcliffe and Emma Watson - Harry Potter and the deathly hallows: Part 1

Choice Villain: Tom Felton - Harry Potter and the deathly hallows: Part 1

Choice Sci-Fi/Fantasy Movie: Harry Potter and the deathly hallows: Part 2

Choice Actress, Sci-Fi/Fantasy: Emma Watson, Harry Potter and the deathly hallows: Part 1

Choice Movie: Harry Potter and the deathly hallows: Part 2

Choice Movie star, male: Daniel Radcliffe, Harry Potter and the deathly hallows: Part 2

Choice movie star, female: Emma Watson, Harry Potter and the deathly hallows: Part 2


Tom Felton och Rupert Grint på scenen under galan :)


Herregud, förlåt, förlåt..


Jag glömde helt och hållet bort ''Veckans fan'' igår.. ber verkligen om ursäkt för det! Förlåt! Men det kommer en till Söndag, nu denna vecka, och då kör vi som vanligt! :)

Ännu en gång, förlåt!

Mugglis träffen.


Jag tänkte jag kunde berätta lite om Mugglis träffen som ägde rum i Fredags. Det var en jätte rolig dag och att få träffa människor som var lika galna i Harry Potter som jag var helt fantastiskt! :)

Vi alla möttes på Söder biografen i Medborgarplatsen där de flesta av tjejerna var klädda i Gryffindor slips och sånt. Man lärde känna alla väldigt snabbt!

Vi såg på ''Dödsrelikerna del 2'' som självklart var lika bra som första gången jag såg den. Men den här gången grät jag inte vid epilogscenen - istället satt jag där med ett leénde på läpparna och tänkte: Jag måste vara lyckligt utlottad som har fått vara med om detta otroliga fenomen. Tack Rowling..

Efter filmen begav vi oss till Gamla stan för att besöka Science fiction bokhandeln där de säljer massa HP prylar, bland annat trollstavar. Jag upptäckte då att de fått in nya stavar, bland annat Snapes. Så nästa gång jag får pengar så ska jag gå dit och köpa Snapes. Eller kanske Harrys, eller Lupins.. aja, vi får se, haha.

Efter besöket i bokhandeln traskade vi vidare till kajen, där vi hade picknick. Det var mysigt och vi hade ju dessutom riktigt bra väder så det var härligt. Vi fortsatte sedan träffen med att bara vandra runt i Gamla stan och snacka om Harry Potter. Det blev en mycket trevlig dag och jag ser fram emot fler sådana träffar! :)


Det här är bara några av de personer som kom på träffen :)


101 dalmatiner.


Jag sitter nu och kollar på ''101 dalmatiner'' som går på Tv4+, där bland annat Mark Williams (Arthur Weasley) är med. Han spelar skurken Horace som jobbar för Curiella Devil.


Bild ifrån filmen. Mark Williams till höger ;)


Mini Tom Felton..


Naaw, vilken liten cutiepie! Tom Felton som liten (9 år gammal). 


Mugglis träff imorgon.


Imorgon ska jag gå och se ''Dödsrelikerna del 2'' för andra gången, tillsammans med massa härliga människor från Harry Potter sidan: http://mugglarportalen.se. Det ska bli jätte kul, ser verkligen fram emot det! :)


Som jag har förstått det..


Måste först och främst be om ursäkt för ganska dålig uppdate, men jag har verkligen inte haft tid de senaste dagarna.. jag börjar jobba nästa vecka och därför vill jag njuta av min sista vecka av sommarlovet. Jag kommer jobba i två veckor och sen efter det börjar skolan. Hoppas ni förstår..

Men, nu till Pottermore! Som ni säkert alla vet så har man nu fått reda på hur man ska kunna få tillgång till Pottermore tidigare än alla andra. Som jag har uppfattat det så kommer en ledtråd dyka upp på Pottermores startsida under en viss tid på dagen. Ledtråden kommer vara en fråga. Dag 1 var det en fråga som hade med ''De vises sten'' att göra, dag 2 hade med ''Hemligheternas kammare'' att göra osv. För att svara på frågan ska man skriva in detta i sökrutan för internet: http://quill.pottermore.com/   <--- skriv svaret där efter. Klarar man frågan så kommer man till nästa uppgift där man ska få en fjäder att sväva. Lyckas man med det så får man registrera sig.

Tyvärr har jag inte lyckats registrera mig ännu.. men har heller inte haft så mycket tid som jag sagt, har varit ute hela veckan, så.. men får försöka imorgon eller på Lördag. Detta kommer nämligen hålla på i sju dagar och sista dagen är på Lördag.


Titta vad jag hitta!


Gosh, är det bara jag som tycker att Tom Felton har en ganska bra sångröst? Det är kanske inte världens bästa sångröst, men dålig är den ju absolut inte! :)


RSS 2.0