Svar på frågestunden - del 1.


Då var det dags att svara på era härliga frågor som ni givit mig. Det blev ganska många frågor faktiskt och jag kommer därför ha två delar på ''Svar på frågestunden''. Observera att jag svarar på alla Harry Potter frågorna först, så ifall någon av era frågor saknas så kommer de i nästa del. Och är det någon som ställt samma fråga som någon annan så kommer jag ju svara på den frågan endast en gång för att göra det mycket enklare. Så, då börjar vi.. ;)

1. Vad tycker du om Draco som karaktär?


Danielle svarar: Draco Malfoy är en av mina favorit karaktärer faktiskt, just för att han verkar så intressant.. jag skulle vilja veta mer om den pojken, hur han blev den han är och så. Jag tycker han är en mycket bra och intressant karaktär.. visst tycker jag att han är en ganska elak och feg pojke, men samtidigt så är han liksom.. speciell på något sätt..2. Vem av Snape och James tycker du passar bäst med Lily?

Danielle svarar: Oj, det var en bra fråga det.. hm, vet inte riktigt vem som passar bäst.. man får ju aldrig veta hur det skulle ha varit ifall Snape varit maken istället. Hm.. men jag har alltid gillat Lily och James tillsammans så jag säger dom två. Sen tror jag faktiskt inte att det skulle ha funkat så bra med Snape tyvärr.. men det är vad jag tror!

3. Om du fick bestämma, skulle du vilja att Neville och Luna blev tillsammans i slutet eller att det slutade som det nu gjorde (Neville gifte sig med Hannah Abott och Luna med Rolf Scamander)?

Danielle svarar:
Jag skulle nog ha föredragit Neville och Luna som ett par, det skulle ha varit så gulligt! Tycker dom passar perfekt ihop! Men det är ju bra som det blev också tycker jag.

4. Ett mer kärleks-relation till Draco hade gjort filmerna mera awesome en vad dom redan är..vad tycker du?

Danielle svarar:
Jo men det har du kanske rätt i, det skulle varit ganska nice.. skulle varit kul ifall han åtminstone fick en kyss i filmen tycker jag :)

5. Vilken Harry Potter-bok gillar du bäst?

Danielle svarar:
Tycker alla är lika underbara, men favoriterna är i alla fall ''De vises sten'', ''Fången från azkaban'', ''Fenixorden'' och ''Dödsrelikerna'' :)6. Vilken är din favorit karaktär?

Danielle svarar:
 Harry är och kommer förbli min absoluta favorit i Harry Potter serien, men förutom honom gillar jag även Ron, Weasley tvillingarna, Remus, Neville och Snape.7. Om det är någon karaktär du fick träffa, vem isåfall?

Danielle svarar:
Oj.. hm.. skulle nog vilja träffa Harry, Ron, Neville eller Weasley tvillingarna!

8. Om du fick chansen att vara med i harry potter. Vilken karaktär skulle du vilja vara? Du kan självklart välja killarna också!

Danielle svarar: Hermione, Ginny, Luna, Neville, Ron eller Harry tror jag :)

9. Har folk någonsin kallat dig barnslig, eller omogon för att du är ett HP-fan? 

Danielle svarar: Ja, det har hänt, men det hände mest när jag var mindre konstigt nog. Nu händer det sällan.

10. Hur kom det sig att du blev ett sådant stort hp fan? Hur började alltihop?

Danielle svarar: Allt började när jag gick och såg ''De vises sten'' på bio - var sju år då. Jag fastande omedelbart för filmen, tyckte den var hel underbar! Jag gillade historien enormt mycket och ville bara se mer och mer! Andra filmen kom och jag var fortfarande lika ''besatt''. Sen började jag även att läsa böckerna och jag blev typ.. förälskad, haha.. Jag lekte även Harry Potter på rasterna i skolan, på fritids och hemma. Var jag ledsen så kunde jag alltid kasta mig in i Harry Potters värld, fär jag visste att jag skulle få stöd från alla mina favorit karaktärer och så. Harry Potter är en del av mitt liv, har lärt mig så oerhört mycket av böckerna.. i just love it.. ♥

11. I HP och fenixorden flyger gänget på testraler till ministeriet. Hur går det till? Ex Hermione och Ron kan ju inte se dom i början av filmen så hur kan de då flyga dom sen?

Danielle svarar: Luna kan se testralerna, precis som Harry och hon hjälper Ron och Hermione att komma upp på dem. Sen är ju såklart Ron och Hermione jätte nervösa under flygturen, då de ser rakt under sig, precis som om de flyger på.. luft!12. Har du träffa nåra nära vänner via HP?

Danielle svarar: Ja det har jag, både i skolan och via HP sajter :)

13. Vilka är ditt bästa Harry Potter minne?

Danielle svarar:
Oj, har ganska många.. men det blir nog mitt magiska besök i ''Wizarding world of Harry Potter'' i Orlando, Florida. Det är ett minne för livet..♥14. Hur mycket kostade hela resan till Wizarding world of harry potter?

Danielle svarar: Nu köpte ju jag ett paket på hotellet där två parker ingår, alltså både ''Islands of adventures'' (Harry Potter parken ligger där inne) och ''Universal studios''. Det paketet kostar ca 800 kr för en person. Går man däremot in i ena parken bara så blir det ju hälften så mycket.15. Kan du inte länka en bra sida där man kan köpa bra harry potter saker på?

Danielle svarar:
http://sfbok.se/ - en svensk sida där man kan köpa hem Harry Potter saker för ett bra pris. De har dock inte lika mycket som andra sidor, men de säljer bland annat trollstavar och slipsar. Sök på Harry Potter i deras sökruta så kommer alla grejer upp..

http://www.wbshop.com/Harry-Potter/hp,default,sc.html - en amerikansk hemsida där man kan köpa massor av olika HP prylar!

16. Vilket av dom fyra olika hemmen skulle du vilja bo på i Hogwarts?

Danielle svarar: Jag har alltid känt att jag hör hemma i Hufflepuff, så jag skulle nog vilja bo där. Det verkar dessutom vara ett väldigt mysigt elevhem med massa trevliga människor. Sen skulle jag även kunna tänka mig att bo i Gryffindor.17. Vilken lärare tycker du mest om på Hogwarts?

Danielle svarar: Remus Lupin, Horace Snigelhorn och Minerva Mcgonagall.18. Skulle du vilja gå på Hogwarts?

Danielle svarar: Ja men det är väl klart att jag vill! Det är nog alla Harry Potter fans dröm! :)

19. Läser du några andra HP bloggar?

Danielle svarar: Ja det gör jag, men för det mesta så läser jag Harry Potter sajter, så som rowlingfanclub och mugglenet.


Så, det var svar på några av era frågor. Resten av svaren dyker förmodligen upp på Fredag ;)


Kommentarer
Postat av: Ella

Hej hej, du har missat att svara på fråga 14, eller så är det bara min datorps. ÄÄÄÄlskar din blogg!!!

2011-08-24 @ 21:23:42
Postat av: Danielle

Svar till Ella: Jag har svarat på den frågan nu, såg precis som du att jag hade missat den xDÅh, vad kul att du gillar den! Alltid lika kul att höra sådant ska du veta, blir alltid lika glad! :)

2011-08-24 @ 21:27:33 / URL: http://harrypottersweden.blogg.se/
Postat av: Emma!

Tack för svaren! :D

2011-08-25 @ 08:36:16
Postat av: erica

hej!

jag har en annan fråga angående testralerna:

jag förstår ju att harry kan se testraler efter att han var med när cedric dog. men varför såg inte harry dom när innan? jag menar, man kan ju bara se dom om man har varit med om döden. och det har väl harry? när hans föräldrar dog? vill verkligen ha svar på frågan, har gått och tänkt på den länge. eller är det jag som tänker fel...?

annars: tycker om din blogg supermycket! :)

2011-08-25 @ 15:49:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo