Favoriter i Harry Potter


Bok
De vises sten, Fenixorden och Dödsrelikerna

Film
De vises sten och Dödsrelikerna del 2

Karaktärer
Harry Potter, Ron Weasley, Remus Lupin, Weasleytvillingarna och Severus Snape.

Trollformel
Accio, Levicorpus, Expecto patronum och Expelliarmus

Ämne
Kvastflygning, trollformler, försvar mot svartkonster och skötsel av magiska djur.

Lärare
Remus Lupin

Skådespelare
Alan Rickman


Dagens bild(er)


Harry ♥


Kom precis på..


Jag kom precis på att vi har en till som fyller år idag, nämligen Emma Thompson (Professor Trelawney). Ett stort, stort grattis till henne också! :)


Grattis Emma!


Idag ger vi ett stort grattis till den fantastiska Emma Watson (Hermione Granger) som idag fyller 22 år! Hoppas hon får en riktigt bra dag! Grattis, grattis! :)


Grattis Arthur!


Idag säger vi grattis till Arthur Bowen som fyller 14 år! Arthur hade rollen som Harry och Ginnys son - Albus Severus Potter i ''Harry Potter och dödsrelikerna, del 2''. Ett stort grattis till honom! :)


Pottermore har öppnat!


Goda nyheter! Pottermore har nu äntligen öppnat igen! Så nu ska det funka att logga in som vanligt. Jag ska logga in med detsamma. Har längtat så mycket!


http://pottermore.com


Musikspelare


Nu har jag lagt in en liten musikspelare i menyn på bloggen som innehåller lite soundtracks från Harry Potter. Tänkte det kunde vara lite ''mysigt'' att lyssna på medans man läser bloggen så att man kommer in i lite Harry Potter stäming typ. Men jag tänkte först fråga er vad ni tycker om det? Ska jag ha kvar den eller inte? Eller ska jag bara ta bort autplayen så att man själv kan klicka på play om man vill lyssna? Säg vad ni tycker! :)


Ja/Nej?


Dagens bild
Egentligen tycker jag nästan lite synd om den här ponnyn,
men kan ändå inte låta bli att tycka att detta var en grymt bra utklädnad!


Jätte fin video


Kärlek ♥


JK Rowlings nya bok


Nu har JK Rowling äntligen släppt lite mer informartion om sin nya bok. Boken ska heta ''The Casual Vacancy'' och kommer att släppas i bokhandlarna Torsdagen den 27 September 2012.

Här är en liten synopsis till boken, på engelska från The Little, Brown Group's hemsida:

"When Barry Fairweather dies unexpectedly in his early forties, the little town of Pagford is left in shock.

Pagford is, seemingly, an English idyll, with a cobbled market square and an ancient abbey, but what lies behind the pretty facade is a town at war.

Rich at war with poor, teenagers at war with their parents, wives at war with their husbands, teachers at war with their pupils...Pagford is not what it first seems.

And the empty seat left by Barry on the parish council soon becomes the catalyst for the biggest war the town has yet seen. Who will triumph in an election fraught with passion, duplicity and unexpected revelations?"Källa


Blog award


Jag är nu med och tävlar i Blog awardhttp://delenasweden.blogg.se, i kategorin ''Bästa fantasy blogg''. Jag tyckte det verkade vara en riktigt spännande tävling och det ska bli kul att se sen vilka vinnarna blir. Kolla gärna in bloggen, den handlar om den fantastiska TV-serien ''Vampire Diaries''. Var gärna med och tävla ni med! Här är länken till själva tävlingen: http://delenasweden.blogg.se/2012/april/blog-award.html#comment.

Dagens bildSvar på frågestunden: Del 3


Detta är ej HP-relaterade frågor som jag sparade till sist :)

1. Hur gammal är du?

Danni svarar:
Jag är 17 år gammal, men fyller 18 den 8 Juni.

2. Hur länge har du haft denna bloggen?

Danni svarar: Jag hade en annan Harry Potter blogg förut som hade ett annat namn, men sedan gjorde jag en ny, alltså den här. Min första HP-blogg startade jag i Januari 2010 och sedan startade jag den här nya bloggen i Juli 2010. Så jag har alltså haft denna blogg i snart två år.

3. Vilken klass går du i?

Danni svarar:
Jag går mitt andra år på gymnasiet, och klassen jag går i heter Huldran.

4. Drömyrke?

Danni svarar:
Ända sen jag var liten har min största dröm varit att en dag få bli författare. Jag skulle även vilja jobba som fotograf eller inom Tv-branschen när jag blir äldre.

5. Kan du lägga ut en bild på dig?

Danni svarar:
Absolut! Det här är två väldigt nytagna bilder på mig, som jag fotat med mobilen dock..6. In your own blog you have mention that you have a boyfriend?

My answer:
I had a boyfriend before, but not anymore. Right now i live my life as single.

Sådär, då var alla frågor och svar uppe! Hoppas ni blev nöjda med svaren! Och ni som inte han fråga.. jag kommer säkert ordna fler frågestunder i framtiden, och sen har jag även en frågelåda i menyn och där kan man fråga frågor precis när man känner för det! :)

Länkbyte


Nu har jag börjat med det som jag märkt att andra fanbloggar har, nämligen ''Länkbyten''. Skicka iväg en kommentar till mig eller ett mail så kan vi diskutera länkbyte och så. Och var inte rädd för att fråga! Länkarna hittar ni längst ner i menyn! ;)

Kram.

FavoritelineDagens bildHarry Potter på tv


Idag visas ''Harry Potter och fenixorden'' på tv6 kl 16:15 ;)


Dans favoriter


I denna härliga Intervju med Daniel Radcliffe får vi veta lite mer om blandannat hans favoritbok, favoritfilm och favorit regissör. Jag gillar hur han motiverar sina svar också, riktigt bra! I videon får man även se när Daniel blir fotad, och jag kan inte säga annat än - gosh så snygg och duktig han är! Älskar hur han trummar också haha.


Svar på frågestunden: Del 2


1. Varför funkar det inte att bli medlem i pottermore?

Danni svarar: Just nu är Pottermore bara till för Beta-medlemmarna, men sidan kommer öppnas för alla andra nu i April redan, så snart kan du logga in! :)

2. Vem i familjen Weasley gillar du mest? Varför just den personen?

Danni svarar: Ron! Just för att jag känner igen mig så mycket i honom, precis som jag sa i första delen av Frågestunden. Skulle jag få välja så skulle jag kunna tänka mig att ha honom som en bästis :D

3. Berätta, mer om var Harry Potter Partyn brukar var? Var, när, fins det sajter till det?, kostar det?

Danni svarar: Jag har bara varit på ett Harry Potter party, och vet inte när nästa blir. Men det Potterparty jag var på anordnades av Mugglarportalen. Inträdet kostade 70 kronor och på partyt fick man gratis godis, snacks och dryck. Jag lovar att säga till så fort det ordnas ett till party :)

4. Är peeves med i filmerna? Har inget minne av honom.

Danni svarar: Nej, det är han inte ''/ Hade dock önskat att de kunde ha med honom faktiskt.

5. Och säger du att det finns 8 filmer eller 7 filmer? Haha kanske lite konstig fråga men tycker det är intressant att höra vad andra tycker.

Danni svarar: Jag brukar oftast säga att det finns 8 filmer, för det gör det ju, bara att den sjunde filmen är i två parter. Men det är ju fortfarande 8 filmer.

6. Hur många läsare har du?

Danni svarar: Runt 100-500 just nu :)

7. Tycker du att min blogg är bra ( har precis startat den, men du kan väl kolla in och se vad dú tycker, om du vill).

Danni svarar: Jag har kollat in den lite då och då nu den senaste tiden och ja, den är bra! Snygg deisgn har ni och bra uppdatering! Kanon! :)

8. Du är lite äldre än mig, så jag undrar, sitter intresset för Hp kvar även fast man blir äldre?

Danni svarar: Ja absolut! Åldern spelar ingen roll! Harry Potter intresset har faktiskt bara vuxit mer och mer med åren som gott.

9. Hur många gånger har du läst om serien?

Danni svarar: Oj, jag har tappat räkningen, hehe..

10. Har du läst Hp på engelska??

Danni svarar: Jag har läst ettan, tvåan och trean på engelska, och ska även ta och läsa resten av böckerna på engelska snart.

11. Hur ser ditt rum ut? mycket Hp saker?

Danni svarar: Jag har fem HP-affischer på väggarna just nu, tre trollstavar som står som prydnader i fönstret, och i fönstret står även min Bertie botts bönor i alla smaker ask + en chokladgrodeask. Sen har jag massa andra prydnader i lådor och några grejer i min bokhylla. Har blandannat en Gryffindorkappa nervikt i en låda.

12. Var kan man se vilken Hp blogg som är störst?

Danni svarar: Det vet jag tyvärr inte.. men testa Google eller något. Sök på t ex: Sveriges största Harry Potter blogg.

13. Vad gör du nuförtiden när det inte kommer några fler filmer?

Danni svarar: Jag brukar läsa om böckerna, titta på filmerna och tänka tillbaka till när man var liten, då allt detta var nytt. Jag blogagr självklart vidare här på bloggen också, försöker följa alla skådespelarnas utveckling efter Harry Potter osv. Kan säga att jag gör något HP-aktigt varenda dag.

14. Vem är din favorit lärare på Hogwarts?

Danni svarar:
Remus Lupin :)

15. Om du gick på Hogwarts, vilket elevhem skulle du vilja vara i?

Danni svarar: Enligt massor av tester jag har gjort så tillhör jag Hufflepuff, så jag väljer nog det. Men jag skulle också kunna tänka mig att tillhöra Gryffindor :)

16. Vilken är din favorit film? (välj bara en).

Danni svarar: Om jag bara får välja en så väljer jag nog ''Harry Potter och dödsrelikerna del 2''.

17. Vilken är din favorit bok? (välj bara en) 

Danni svarar: Om jag bara får välja en så väljer jag nog ''Harry Potter och dödsrelikerna''.

18. Hade du sett någon av filmerna innan du började läsa repektive bok?

Danni svarar: Ja, såg första filmen innan jag började läsa någon av böckerna. Det var dock pappa som läste för mig först, så jag började väl inte läsa själv förrän efter tredje filmen.

19. Hej jag undrar vad märket heter du vet, den manteln, staven och onskynlighetskappan, vet du vad den heter eller?

Danni svarar: ''Märket'' kallas för Dödsrelikerna :)

Frågor och svar på engelska

20. What made you get stuck with HP?

My answer: First of all - the story.

21. Why do you like the Weasley twins most? 

My answer: Oh, i really like them, i do, but they ar not my favorites of the characters. But i love them a lot!

22. If you have to choose one movie, which movie will it be?, 1,2,3,4,5,6 or 7?

My answer: 7

23. If you have to choose one book, which book will it be?

My answer
: 7

Sådär! Det var alla frågor om Harry Potter. I nästa del kommer de frågor som är mer riktade till mig som person. Håll utkik!


Harry Potter på tv ikväll


Tidigare idag visades ''Harry Potter och fången från azkaban'' på tv, och ikväll kommer ''Harry Potter och halvblodsprinsen'' på Tv4 kl 21:30. Någon av er som ska kolla? :)


Spara pengar..


Nu har jag bestämt mig! Ifall jag får jobb i sommar så ska jag börja spara till en resa till London nästa år. Vill så gärna besöka Harry Potter studion.. ska självklart spara nu också. För jag SKA dit! :)


Har ni planerat att åka dit? Berätta! :)


Svaren kommer upp imorgon


Jag kom precis hem från stallet och är jätte trött.. därför dyker resten av frågorna och svaren upp imorgon istället. Hoppas det är okej! :)

Grym video


Otroligt fin video! Älskar slutet mest när Harry säger ''I'm not going home. Not really''.


daanzii@Instagram


Vill ni hänga med mig i vardagen och se vad jag sysslar med när jag inte bloggar om Harry Potter? Följ då mig på Instagram om ni vill, där jag heter daanzii :)


Aw..Svar på frågestunden: Del 1


1. Kan du göra ett inlägg om när du var på wizard world of harry potter? Lägga ut dina favorit bilder osv, och ditt bästa köp. Btw, när läste du din första hp bok?

Danni svarar: Absolut, ett sådant inlägg kan jag göra! Håll utkik! Och.. jag kommer ihåg att pappa läste ''Harry Potter och hemligheternas kammare'' för mig när jag var sju år ungefär. Han läste konstigt nog aldrig den första boken för mig haha.. men när jag blev lite äldre, ungefär 10-11 år, då läste jag den första boken för första gången :)

2. I sista filmen gör hermione att hennes föräldrar inte minns henne träffar hon någonsin dom igen efter det? 

Danni svarar:
Efter de besegrat Voldemort åker Hermione iväg till Australien och letar upp sina föräldrar och häver glömskeförtrollningen (det är inte samma sorts glömskeförtrollning som Lockman använde sig av, vilket förklarar varför hon säger senare i boken och filmen att hon aldrig gjort en förut). (Detta är ett svar jag fick a en läsare, så ett stort tack till Elin!

3. Jag tänkte fråga om Harry träffar familjen Dursleys igen? Om du inte vet svaret, vad tror du sj?

Danni:
Harry och Dudley håller kontakten på typ julkortsnivån. Men efter de fått barn så har de träffar några gånger om året när deras barn får träffa varandra. Harrys barn uppskattar det inte. (Även detta var ett hjälpande svar från Elin. Tack igen!

4. Och kan man inte bli medlem på pottermore längre? Eller kommer man kunna det nu i april?

Danni svarar:
Jodå, man kan bli medlem. Men inte förrän det öppnar nu i April :)

5. Vad fick dig att fastna för Harry Potter?

Danni svarar: Till att börja med så fastnade jag för själva storyn och sen gillade jag karaktärerna riktigt mycket. Gillade magin, platserna, varelserna, musiken, kläderna, ja allt! Blev fast ganska fort och ju mer tiden gick, år och så, desto mer utforskade jag allt om Harry Potter osv och började gilla det ännu mera.

6. Tycker du att filmerna eller böckerna är bäst? (eftersom det händer mer saker i böckerna).

Danni svarar: Böckerna kommer alltid vara bäst. I böckerna finns sådant som inte finns i filmerna osv. Men filmerna är ju också bra, älskar båda!

7. Topp tre favoritkaraktärer? Varför?

Danni Svarar: 1. Harry Potter. Varför? Jo, för att jag känner igen mig rätt mycket i honom. Inte jätte mycket, men det finns liksom saker som påminner om det jag gått igenom i livet. Han har lärt mig att vara stark trots motgångar, han har lärt mig vad riktigt vänskap och kärlek är. Han är min egna lilla hjälte. 2. Ron Weasley. Varför? Han påminner också om mig själv. Inte bara att han är rädd för spindlar, även andra saker. 3. Severus Snape. Varför? Jo, för att jag tycker han är en riktigt intressant karaktär att följa. Han är nog en av dom mest intressanta i Harry Potter tycker jag.

8. Hur håller du reda på alla karaktärer och skådespelares födelsedagar?

Danni svarar: På Mugglenet brukar dom lägga upp alla datum för alla som fyller år, så på så vis brukar jag ha koll. Är även medlem i flera HP-grupper på Facebook och där brukar dom också skriva när någon fyller år :)

9. Vad hade du ändrat på i filmerna/böckerna? T ex. Vem som blir tillsammans med vem och så.

Danni svarar:
Jag gillar dom som dom är, men när det gäller vem som blir tillsammans med vem osv så hade jag nog velat ha Luna och Neville tillsammans. De skulle vara så otroligt söta tillsammans ju!

10. Vet du vad som hände med Umbridge när centaurena tog henne inne i skogen? Har har hört konstiga rykten, haha.

Danni svarar: Nej, tyvärr inte.. ''/ Vet inte om det står i boken, var länge sen jag läste femman..

11. Hur många gånger har du läst hp böckerna?

Danni svarar: Oj, har tappat räkningen.. men massvis med gånger i alla fall ;)

12. Har du läst hp böckerna på engelska också?

Danni svarar: Jag har läst ettan, tvåan och trean på engelska.

13. Vilken är den bästa filmen/Boken? (Harry Potter alså)

Danni svarar: Favorit av böckerna är ettan, femman och sjuan. Favorit av filmerna är ettan, trean och åttan.

14. Ska emma vara med i någon fler film snart?

Danni svarar: Yes, hon kommer att vara med i filmerna ''The perks of being a wallflower'' där hon har rollen som Sam. Hon ska även vara med i filmen ''The bling ring''.

15. I den sista filmen när Harry tittar på Snapes minnen och han pratar med Dumbledore. Jag förstår inte det här när Snape ''tar fram'' sin patronus och Dumbledore säger ''Lily? After all this time?''. Jag har visserligen inte läst böckerna än (kanske får en förklaring där...) men vad menar Dumbledore när han säger det? Haha jag blir lika förvirrad varje gång jag tittar xd

Danni svarar: Förstår att det kan verka förvirrandet, men svaret är dock enkelt. Snapes patronus är en hind, precis som Harrys mamma, och det är för att han vill visa sin kärlek till henne.

16. Vet du någon sida som man kan beställa hp grejer ifrån? jag har hittat en del olika sidor men där kan man bara beställa inom usa :/

Danni svarar: Det finns att beställa HP-saker från bland annat dessa sidor:

* http://www.sfbok.se/ - Svensk affär
* http://www.wbshop.com/
* http://www.universalorlando.com/Merchandise/merchandisehome.aspx

Så, resten av frågorna och svaren kommer imorgon! :)


Dagens bildEn bild på Tom Felton ur ''Harry Potter och hemligheternas kammare''.


Då kör vi!
Då kör jag igång en liten Frågestund nu då! Man får ställa precis vilken fråga som helst!
Det kan ha med Harry Potter att göra, eller kanske en personlig fråga till mig bara.
Vad som helst får ni fråga! Frågestunden avslutas på Onsdag kväll! :)


Dagens bildEn ursöt bild på Daniel Radcliffe ur ''Harry Potter och de vises sten''.


Frågestund?


Jag har fåtta lite frågor från läsare som skulle vilja att jag ordnade en liten frågestund. I frågestunden kommer ni få chans att kunna ställa vilken fråga ni vill. Det kan vara frågor om Harry Potter eller något sådant, men även mer personliga frågor till mig om ni vill. Kanske något ni vill veta? Vad som helst får ni fråga!

Så.. vad tycker ni? Ska jag köra igång en liten frågestund? :)

Grattis Fred och George!


Idag fyller dom underbara och fantastiska två tvillingarna år - Weasley tvillingarna. Ett stort gratts till dom två, som faktiskt är två av mina favorit karaktärer i Harry Potter! :)


April April!

Självklart tänker jag inte lägga ner bloggen!
Kommer inte på fråga! Jag älskar Harry Potter, det är en del av mitt liv och det är såklart jag vill blogga om det, även om böckerna och filmerna är klara. Men det kommer alltid nya grejer, finns alltid något att blogga om. Och jag tänker fortsätta blogga här så länge som det finns något att skriva om. Så att göra det klart för er - jag ska inte sluta blogga här! :)

Bloggen läggs ner


Jag har funderat ett tag på om jag verkligen ska fortsätta blogga här eller om jag ska sluta för gott. Jag menar.. böckerna är klara, filmerna är klara.. det kommer nog inte så mycket mer nytt om just Harry Potter.. dessutom har jag nästan inte tid att blogga. Har jätte mycket att göra i skolan osv. Bloggen tar upp rätt mycket tid..

Jag har därför kommit till ett beslut. Och.. sanningen är den att jag faktiskt tänker lägga ner bloggen, så är det. Har beslutat det efter vad jag själv känner och ja.. nu känner jag tyvärr såhär. Är jätte ledsen och jag hoppas ni inte tar illa upp vid detta.. men det är min blogg och mitt val..

Men vill tacka för alla som uppskattat bloggen och det har varit jätte kul att skriva! Kanske kommer jag tillbaka hit i framtiden, vi får se. Men tills dess får ni alla ta hand om er! Stora kramar till er alla!

RSS 2.0