Grattis!


Idag fyller hon år, våran egna drottning - självaste J.K Rowling. Idag fyller hon 46 år och det vill jag såklart gratta! Jag hoppas hon har haft en mega bra födelsadag idag - ett stort, STORT grattis till dig Rowling!

Sen vill jag även passa på att säga grattis till Harry Potter som fyller 31 år idag! Grattis Harry, du modiga, modiga människa! :D


Veckans fan, 31/7-2011


Denna veckans Harry Potter fan blev en tjej vid namn Erica. Det här är hennes historia om vad Harry Potter betyder för henne..Jag kan inte säga att jag är ett stort fan som har träffat skådespelarna eller något liknande. Men jag hoppas att detta ränkas ändå. Jag var kanske tio år när jag fick låna dom tre första filmerna av min mormor. Jag satt hemma med min bästa kompis och kollade på dom om och om igen. Då hade jag ingen som helst aning i vilken ordning dom kom i, eller hur många filmer och böcker det fanns överhuvudtaget. Så jag var ett nybörjafan som roade mig genom att kolla på samma tre underbara filmer hela dagarna. 


Det blev ett slags uppehåll och jag slutade att låna filmerna från min mormor, kollade istället på dom när dom kom på teve. Inte då heller visste jag vad alla filmer hette eller hur många böcker det fanns. Jag bara hängde med. Annars tyckte jag att filmerna var helt underbara och jag drömde att jag sprang efter Harry, Ron och Hermione genom Hogwarts. Jag letade efter De vises sten, träffade Voldemort och fick brev från ugglor. Jag blev kär i Ron, och skojade med hans bröder. Jag satt i den stora salen med alla andra och såg Dumbledore hålla ett tal. Jag var med om allt - bara i mina drömmar. 


En jul önskade jag mig Harry Potter och Halvblodsprinsen i julklapp av mina föräldrar. Dom köpte den och jag kollade på den men fattade inte så mycket - jag hade inte sett hela Harry Potter och Fenixorden. Jag tittade på den ofta, men förstod inte början. Ändå var jag lycklig att se Harry, Ron och Hermione igen och springa efter dom, trolla med dom och se Dumbledore dö. 


Det blev ett långt uppehåll och jag började hjärntvätta mig själv med Twilight istället. Jag och min kompis gick på Harry Potter och Dödsrelikerna del 1, då jag också var svagt medveten om dom andra filmerna. Den var helt underbar den med, men vad hade liksom hänt innan? 


Men för inte så länge sen hade jag och min syster Harry Potter - maraton en helg. Helt magiskt! Jag fick massor av minnen från mina drömmar och allt jag hade varit med om, och äntligen såg jag alla filmer och allt hängde ihop. Jag älskade det, och jag och min syster satt långt in på natten och skrattade, grät, blev arga och helt enkelt var helt förtrollade framför TV-skärmen. 


En vecka senare var det dags för Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 - premiärensom jag gick på med min syster. Vi var på våran camping så min syster och hennes kille kom dit. Två timmar innan dom släppte in oss gick vi runt på stan och pratade och pratade med frågan återgick hela tiden till : Vad händer när filmen är slut? Vi hade inget direkt svar på den frågan. Jag var livrädd att allt skulle sluta samtidigt som jag var lättad att slutet äntligen kom. Klockan blev 9 och det var fullproppat med folk i den trånga biosalongen. Vi hade köpt massor med godis, men jag åt ingenting. Jag bara stirrade på skärmen ända tills sluttexten hade rullat färdigt. När vi kom tillbaka till campingen tog vi våra handdukar och tandborstar och sprang runt. Vi var väldigt barnsliga med handdukarna var våra mantlar och tandborsten våran trollstav. Vi hade jättekul!


Nu efteråt har jag börjat läsa böckerna, för som jag sa så är jag inte ett jättestort fan, bara ett fan. Jag älskar böckerna och man är verkligen med alla karaktärerna hela tiden. Man blir en egen karaktär. För ca en vecka sen beställde jag filmerna 1-5 så nu kan jag titta igenom alla filmerna om och om igen. Hur många gånger som helst. 


Och man ska inte vara ledsen för att Harry Potter äventyret är över, för det är det inte. Gråt inte för att det är slut, le för att det överhuvudtaget finns.♥


Skrivet av: Erica
 Emma Watson hos Letterman.


En läsare tipsade om en video för ett tag sen som jag aldrig han lägga upp. Men det är i alla fall en video där Emma Watson gästar David Letterman. Hon pratar om allt möjligt, och videon är ganska rolig faktiskt ;)


Imorgon..


Imorgon är det tre saker som ska ske, som vi HP fans kommer ha glädje av. För det första så fyller våran gudinna, drottning, president - J.K Rowling år och det ska firas här på bloggen såklart! Sen fyller ju även Harry Potter år och det ska också firas! Sen är det även imorgon som man ska besöka www.pottermore.com för att få reda på hur man kan komma in på sidan tidigare. Det får man ju bara inte missa! :)


Fanfiction på g..


Just nu håller jag på att skriva en fanfiction som handlar om Harry och Ginny, då de har fått deras första barn -James osv osv.. när den väl är klar så kanske jag lägger upp den här på bloggen, om ni vill? :)

James Phelps..


James Phelps har ju förstås också twitter, och jag hittade två fina twittrar han skrev den 18e Juli och jag tänkte jag kunda visa dem :)


Två nya posters.


Warner Brothers har släppt två nya posters från ''Harry Potter och dödsrelikerna del 2'' i Frankrike. En på Ron och Hermione och en på Harry. Här är dom..


Ron och Hermione.


Harry.


Inte hemma just nu..

Hej alla! Om ni undrar varför jag inte bloggat på ett litet tag så är det för att jag inte är hemma. Jag är hemma hos min farmor och farfar med min kusin så självklart är jag social här, genom att inte sitta vid datan. Men jag kommer hem imorgon och då börjar jag blogga som vanligt igen. Men nu ska jag ner och bada.. :)

So loved..“Harry, you are so loved. Mama loves you. Dada loves you. Harry, be safe. Be strong.”
Citat uttaget från: ''Harry Potter and the deathly hallows, part 2''.


Tom Felton twittrar..


Tom verkar vara en riktigt liten skojare han, jag gillar verkligen hans twitter! Titta bara på den här liksom..Jag ska försöka hålla koll på alla skådespelarnas twittrar lite mera framöver! :)

Lite mer bilder..


Jag har nu suttit och kikat igenom alla mina bilder från ''Wizarding world of Harry Potter'' och insåg då att jag inte visat er alla bilderna. Därför tänkte jag nu lägga upp några av dem jag ej visat :)
Inne i butiken ''Honey dukes''. Fanns massa härligt Trollkarlsgodis där. Man ville köpa med sig allt!Hogwarts expressen

Hogwarts


Ugglor i dess burar.

Kanske laddar upp några fler bilder imorgon, vi får se :)


Amerikansk dialekt.


Jag hittade precis två riktigt roliga videos, där några av Harry Potter skådespelarna får lära säg att prata amerikanska. Tom Felton lägger alltid till ordet ''Boo-yah'' som han fick lära säg. Haha, det är verkligen roligt.


Video 1


Video 2


Veckans fan, 24/7-2011


Dåså, då var det dags för veckans fan, vilket är första gången också. Den här veckans Harry Potter fan blev en tjej vid namn Vickan. Det här är hennes otroligt fina historia, om vad Harry Potter har betytt för henne. Riktigt fint skrivet måste jag säga, det berörde mig verkligen!Harry Potter och De Vises Sten lästes i väldigt tidig ålder men av någon anledning kommer jag i stort sett bara ihåg när farmor gav brorsan "trilogin" i födelsedagspresent. Jag blev avundsjuk över att han fick Harry-böcker fastän mina egna tre böcker var utlästa och precis likadana som de han fick.


En sommar låg jag och skrev små lappar
 i segelbåten som jag sedan placerade i en brevlåda (gjord av en plastflaska) hängande på grannbåten där sysslingen höll till. Jag tänkte att det nästan var som ugglepost. Vill även minnas att vi skrev om allt möjligt men återkom till frågan om det syntes några ugglor i området som bar på brev från Hogwarts. Det var en trevlig sommar och en besviken elvaåring den andra september samma år.


Mamma såg till att vara aktiv 
när det kom till att köpa Harry Potter-böckerna på svenska så jag kommer allt ihåg att alla böcker fram till Fenixorden droppade in i hemmet och lästes i rask takt. Sjätte boken var den första jag matade på engelska och det jag kommer ihåg mest är att början av boken var skitsvårt att förstå. Jag blev inte klok på ministrarna, mugglarvärlden versus trollkarlsvärlden samt snacket om en bro som rasade. Fick läsa om några av sidorna flera gånger för att förstå att jag läst och förstått texten rätt. Boken lästes ute i Göteborgs skärgård kan också tilläggas. Mamma och hennes kille beslutade för att dra ut till en sommarstuga där tillsammans med oss ungar i en veckas tid och jag drog specifikt in till stan för att få tag i boken den veckan.


Tids nog till sjunde boken
 loggade jag in på fefo (FenixForum) och insåg att ett flertal göteborgare fanns sittandes utanför SF-bokhandeln så istället för att hämta ut den förhandsbokande boken på Frölunda Torg så drog jag in och bosatte mig med övriga i kön. Det var där jag lärde känna Sandra, en av mina närmsta vänner idag som alltid finns där när man behöver henne. Hon är fantastisk!


Men medan många började skriva fanfics
 och läsa fanfics online så växte jag ändå upp ute i skogen, fem kilometer från närmsta busshållplats och med ett charmigt gammalt internet. Glömmer aldrig när jag precis hittade Hogwarts.nu och frågade föräldrarna "Snälla, snälla! Får jag sitta inloggad en halvtimma?". Så istället för att sitta uppkopplad online så fantiserade jag mig bort till trollkarlsvärlden, satte på musik och hade min egna lilla teater inne på rummet. Jag har varit Holly, Molly, Kendra, Polly, Dakota, Nova, Nicki, Kai, Bonnie, Kim, Ronja, Alexis bland andra och haft efternamnen Black, Lestrange, Riddle, Potter, Malfoy och Zabini för att nämna ett minimalt fåtal. Jag har varit Quidditchstjärna, duelleringsproffs, kärare i astronomi på Hogwarts, trolldomsminister, sångerska, bandmedlem och butiksägare som såld sin egna klädkollektion. Jag har bråkat med Harry Potter, Draco Malfoy, Severus, Bellatrix, Voldemort och Zabini olustigt många gånger och varit tillsammans med James Potter, Harry Potter, Draco Malfoy, Blaise Zabini och Luna Lovegood minst lika många gånger. 


Minnen som är alltifrån några timmar till elva år 
gamla kommer fram och jag försöker göra någon sorts sammanfattning här. Men det är svårt. Det finns så mycket som skett och så många känslor som berört och påverkat mig och mitt liv. Mina närmsta vänner är människor jag lärt känna genom Harry Potter och som jag idag kan tala om allt med. Till och med bokhyllan har influerats av vad Harry Potter-fans annars läst så som Rick Riordan, John Green, Niel Gaiman, Terry Pratchett och JRR Tolkien.


07/07/11 när klockan slagit 19:00
 ropade vakterna att det var slut. Jag kände mig mätt efter två nätter på trafalgar i spöregn bland skräp och idiotiska autografjägare, dessutom behövde jag verkligen på toaletten samt äta mat. Det var då vi såg att ett gäng människor samlades på scenen och glödlampan sken till. Självklart skulle ett avsked- och tacktal ske med huvudpersoner i Harry Potter-dramat det senaste tiotals åren. I denna stund tappade jag det totalt för det var strax innan som JK Rowlig hade varit hos oss och brutit ut i tårar för att vi stod och tackade med gråten i halsen och med mascara smetad runt om på kinderna.


I höstas när vi fick autografer av JK Rowling
 var jag överlycklig och tacksam över möjligheten. Nu var jag närmare chockad och känslomässigt laddad eftersom detta var Det stora. Det sista. Det avslutande. I London. Det som vi i två år planerat att se och vara med om. Och vilken känsla man fick vara med om! Jag hade absolut ingen tanke på att få komma nära JKR denna gången och ännu mindre att få hennes autograf i Riddle-dagboken tillsammans med 28 andra signaturer av skådespelare och filmmakare. Jag hade ingen som helst tanke på att ett avsked och tacktal skulle bli av. Men självklart! Det var ju uppenbart egentligen, det är bara jag som inte vågat tänka och tro så mycket kring eventet mer än att jag skulle överleva två nätter och spöregnet vid 12-14tiden den sjunde juli. 


När talet inleddes tänkte jag
 "nu ser Richard Harris förhoppningsvis ner på oss, synd att han inte kunde vara här" fast kanske inte i en exakt så sammanhängande mening. Det fick mig att börja gråta. Sedan fick Daniels entusiasm mig att fortsätta gråta för jag insåg att han just avslutar ett väldigt långvarigt arbete. När Emma talade bröt nog hela Trafalgar Sq. ut i tårar. Vi kände precis som henne. Vi ville få ur oss bra saker samtidigt som vi bara ville bryta ihop i tårar i den känslosamma stund som blivit. När JKR började tala var det någon som kramade om mig och jag insåg att flera års undangömda tårar nu forsade ut. Det här var det mest känslosamma ögonblick jag varit med om inom Harry Potter-äventyret. Deathly Hallows som boksläpp var inte alls på denna nivå. Då avslutades ett stort kapitel. Nu avslutades allt och baksidan av boken vändes uppåt.


Tiotals år och fans över hela världen.
 Jag pratade med kanadensare, danskar, svenskar, engelsmän, amerikanare, spanjorer, fransmän, belgier, mexikanare och tyskar på en och samma dag. Vi var på Trafalgar Sq och avslutade det hela tillsammans. Vi tackade och tog emot tack från författarinna, filmmakare och skådespelare. Vi insåg att vi har varit med om något historiskt! För det här är historiskt i allra högsta grad. Jag har sett intervjuer och dokumentärer om hysterin kring Star Wars, jag såg Sagan om Ringen-filmerna nästan tio år innan böckerna lästes. Det finns så mycket inom fandomen som jag missat. Men just Harry Potter har jag fått vara med om. Jag har fått växa upp med en karaktär. Det är inte förrän nu på senare dar som jag insett att Harry är skitliten i första boken. Att man inte är så gammal när man är elva, tolv år. Jag förstår varför många som inte vet bättre retats med att jag gillar en barnbokshistoria. Men för mig är historien något helt annat. Det är en otroligt stor del av mitt liv. Jag är tjugo år och har levt mitt halva liv tillsammans med Harry Potter och Harry Potter-fans. Många säger att de var med till slutet, jag säger att jag har varit med från början. För mig är Harry Potter mer än en bok. Boken kommer läsas för nya generationer men också mina historier från konvent, filmpremiärer, boksläpp och inte minst Odense- och Trafalgaräventyren kommer föras vidare. Det kommer bevaras en tid framöver. Historia har skapats och historia är här för att stanna!


"Tell me one last thing," said Harry. "Is this real? Or has this been happening inside my head?"

"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?"


Nu börjar nästa äventyr
; vi skall leva vidare med Harry Potter som en stabil grund och föra historien vidare till nya generationer. Jag är pepp och kan knappt bärga mig. Vem vill inte bli gammal stolle som sitter i rullstol och drar historier som "när jag var i din ålder, då satt vi utomhus i spöregn och väntade på böcker och filmer i flera dygn runt om i hela världen" (för i framtiden kommer varenda stad ha en funktion likt den i Kina som söndrar regnmolnen). 


Tack Jo.
 Du är vår gudinna, drottning och president. Du har skapat något mycket större än en historia om en liten pojke med runda glasögon och magiska krafter. Du har skapat historia, en förbaskat bra sådan. Du har räddat många liv och påverkat vänskapskretsarna runt om i världen. Vänskapskretsar som gått från att vara lokala till globala. Tack!


Fortsätt gärna skicka in era historier om varför Harry Potter betyder så mycket för er, så kanske just du blir ''Veckans fan'' nästa vecka. Jag slumpar person hela tiden, på så sätt blir det mer rättvist.


Grattis Daniel Radcliffe!


Idag är det absolut ingen vanlig dag. Idag fyller nämligen Daniel Radcliffe 22 år. Finfina Dan, som för 12 år sedan gick på provspelning för att försöka få rollen som Harry Potter, vilket han sedan fick. Dan vara bara tio år då, tio år, och nu är han 22. Tänk vad tiden har gått snabbt..

Jag vill ge Daniel ett STORT, STORT grattis, och hoppas han har haft en riktigt bra födelsedag.
Så återigen, Grattis Daniel!Happy Birthday Daniel Radcliffe, 22 years old today! :)


BoomRise of the planet of apes


Den femte Augusti i år har Tom Feltons nya film ''Rise of the planet of apes'' biopremiär. Tom spelar rollen som Dodge Landon. Jag vet inte riktigt om det är en jätte stor roll i filmen, men han kommer i alla fall att synas, vilket han gör en gång i trailern här nedan.

Är det någon av er som vet om det är en stor roll eller inte så får ni mer än gärna säga till! :)


Rolig interljuv med Dan.


För inte så länge sen så var Daniel Radcliffe gäst i ''Comedy Centrals The daily show'' för första gången, med Jon Stewart. Dan berättar bland annat om hur mycket han älskade att arbeta med Harry Potter filmerna, och i slutet dyker det även upp lite videoklipp från när ''mugglare'' spelar quidditch, och de får även chans att ställa en fråga till Dan, vilket är ganska roliga frågor.. ;)

Måste bara få tillägga att Dan är riktigt snygg i det här programmet, riktigt stilig! Jag älskar även killar som bär kostym, hehe.. men Dan är alltid lika fin tycker jag :)

The Daily Show
Get More: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook


Harry Potter gifs


Jag vet att många HP fans älskar gifs av Harry Potter, där bland jag, så därför kommer jag från och med nu, börja lägga ut gifs här på bloggen, endast gifs som har med Harry Potter att göra. Här kommer den första.. eller tja, snarare tre om jag ska vara exakt.. ;)Källa


Vill du bli veckans fan?


Jag tänker nu anordna en liten grej, där alla ni som läser denna blogg får mejla in en text till mig, där ni beskriver vad Harry Potter har betytt för er, varför ni fastnade för just Harry Potter osv. Varje Söndag kommer jag utse ''Veckans fan'', och jag kommer slumpa person hela tiden så att det blir mer rättvist. Allas texter kommer att få vara med på bloggen. Har ni blogg så får ni även länkning i inlägget om ni vill.

Så skriv ner era betydelser i ett mejl, skicka det sedan till: harrypottersweden@live.se. Jag slumpar som sagt person varje söndag, men allas kommer att dyka upp på bloggen, ingen ska få glömmas :)


Bakom magin - del 4


Del 4 av ''Bakom magin av Harry Potter och dödsrelikerna del 2''

Del 4..


Det här var sista delen av ''Bakom magin''.


Bakom magin - del 3


Här kommer del 3 av ''Bakom magin av Harry Potter och dödsrelikerna del 2''.

Del 3..


Bakom magin - del 2


Här kommer fortsättningen på ''Bakom magin av Harry Potter och dödsrelikerna del 2''.

Del 2..

 


Bakom magin - del 1


För er som missade ''Bakom magin av Harry Potter och dödsrelikerna del 2'' tänker jag nu lägga upp programmet här på bloggen, dock i fyra delar. Det är inte textat, men för det mesta är det svenska man hör.

Här kommer del 1..Warner Bros studio tour
Våren 2012 kommer dörrarna till Leavsden studios i London att slås upp för allmänheten. Man kommer alltså att kunna besöka bland annat Stora salen och andra platser som varit med i filmerna. Det är nämligen hos Leavsden studios som stora delar av filmerna spelats in. Förutom det så kommer man även få se klädnader, föremål och andra roligheter som synits i filmerna. Man tas med bakom kulisserna helt enkelt.. spännande va?

Från och med nu tänker jag spara ihop pengar så att jag kan åka dit. Det är ju trots allt inte så långt bort, och London är en stad man gärna besöker mer en än gång. Jag var där i julas och jag blev helt förälskad i den staden, och självklart tänker jag åka dit igen :)

Checka in deras hemsida här!

Fans fick gratis inträde.


Strax efter midnatt, den 15e Juli 2011, visades den avslutande Harry Potter filmen i USA, på deras midnattsvisning (den hade premiär två dagar efter Sverige premiären). Efter filmen så bjöds mer än 3,000 fans in till Wizarding world of Harry Potter, från kl 3-5 på natten, helt gratis. Här snackar vi härlig HP-kväll/natt!


Haha, lite roligt att det är samma Hogwarts lokförare i videon här ovan, som jag tog kort med när jag var där :)


Rowlingfanclub besökte Godmorron Sverige..


Under premiärdagens morgon så besökte Dean Sacirovic och Signe Carlberger, kända från Rowlingfanclub.se, ''Gomorron Sverige'' för att prata lite om den avslutande Harry Potter filmen, och även om hur alla fans känner sig nu när serien är slut. Jag var uppe tidigt den morgonen för att se diskusionen, men missade ni det så kan ni se det här nedan..


Rekordet fortsätter stiga..


Dödsrelikerna - del 2 tog in 92.100.000 dollar i USA, redan under premiärdagen, vilket är 20 miljoner mer än den tidigare rekordhållaren - The Twilight saga: New moon.

Alltså, på en endaste dag tog den sista Harry Potter filmen in mer pengar än vad fyra av de tidigare sju filmerna gjorde under sina premiärhelger. Och mer pengar strömmar fortfarande in..Vad händer med bloggen framöver..?


Det kanske är många som undrar om jag tänker fortsätta blogga här, även fast Harry Potter är slut. Självklart tänker jag fortsätta! Harry Potter tar aldrig slut, det kommer alltid finnas någonting att blogga om. Harry Potter har varit en stor del av mitt liv, och det är inget man bara släpper ifrån sig. Så ja, bloggen kommer att vara kvar och jag kommer att uppdatera som vanligt :)


Visste ni..?


Visste ni att Rupert Grints favorit tv-serie är ''Svampbob Fyrkant?''


Kings cross.
Jag hittade precis en gammal bild på Tom Felton, Emma Watson, Rupert Grint och Robbie Coltrane när
de står framför Hogwartsexpressen inne på Kings Cross station, med den första Harry Potter filmen
i händerna. Riktig gullig bild måste jag säga, så därför får det bli dagens bild denna kväll!

Juste, jag har faktiskt gått längs perrongen de står på här,
vilket jag gjorde under min London resa i vintras :)


Från början till slut.


Jag hittade precis en video som tar oss med ända från början då Harry får sitt brev, till den slutliga striden med Voldemort på Hogwarts i den sista filmen...

Gosh.. tänk att jag bara var 7 år gammal då den allra första Harry Potter filmen kom. Och jag var ca 8-9 år när jag läste första boken. Idag är jag 17 år och jag är fortfarande lika beroende av Harry Potter som jag var då.


Hur gamla var ni när ni såg den första Harry Potter filmen?


På röda mattan.


En video ifrån Gala premiären av ''Harry Potter och dödsrelikerna del 2'' i London den sjunde Juli 2011.


ClevverTV


ClevverTV har lagt upp en kort interljuv med Rupert Grint där han berättar lite om ''Dödsrelikerna del 2''.


Sjuk..


Nu har jag råkat på en eländig liten förkylning och tänker därför vila och sova för det mesta så att jag blir friskare snabbare. Därför kommer jag inte blogga lika mycket, men jag ska försöka slänga in åtminstone ett inlägg om dagen, det lär jag ju ändå orka. Men så att ni vet :)

Emma Watson hos Regis och Kelly


Här är en video ifrån när Emma Watson besökte den amerikanska tv-showen ''Regis och Kelly'' för att prata om den sista filmen.Vad jag tyckte om filmen (spoiler).


Eftersom jag inte skrev riktigt allt jag tyckte om filmen igår så tänkte jag att jag kunde göra det nu, som jag sa att jag skulle göra också. Men läs ej detta ifall ni inte sätt filmen än, sätter därför spoiler på detta inlägg, här och nu.

Under hela filmen bankade mitt hjärta fort, och spänningen var där hela tiden. Filmen var inte tråkig en endaste gång. Allt var så episkt, speciellt striden på Hogwarts, och Snapes död var så himla vacker, och då menar jag inte sättet han dog på, eller att han dog överhuvudtaget.. nej, det fina var när han fick syn på Harry, och när han sedan sa ''Du har din mors ögon'', då kom tårarna, kunde verkligen inte bärga mig längre... och när man fick se hans minne så grät jag ännu mer, speciellt när han kramade om den döde Lily.. åh.. sen satt jag där med tårfyllda ögon resten av filmen. Och slutet.. jag har hört att många tycker det är ganska töntigt, men jag ser ingen anledning till det..? Självklart hade jag väntat mig lite mer av epilogscenen, men jag tycker de hade gjort ett riktigt bra jobb med scenen ändå, och det var så vackert och lyckligt.. Harry hade överlevt Voldemort och fått sig en familj, och Albus Severus Potter var ju så himla söt! Man ville ju bara krama om honom, haha. Och sen spelade de den gamla välkända musiken från första Harry Potter filmen, och det gjorde det bara ännu finare. Jag tyckte det var ett otroligt fint avslut på Harry Potter och jag måste säga att jag är hur nöjd som helst med den filmen! Jag kan fortfarande inte sluta tänka på alla scenerna, de snurrar fortfarande runt i mitt huvud...

Självklart kommer jag gå och se filmen på bio igen, det är den absolut värd!
Har ni också sätt filmen så får ni gärna berätta vad ni tyckte om den. Själv älskade jag den i alla fall!


Finns inga ord..


Nu har jag sätt den absolut sista Harry Potter filmen, och jag känner mig helt tom, men samtidigt glad på något sätt.. slutet var bäst, grät som ett litet barn då.. det var så lyckligt.. men jag berättar mer imorgon, för jag ska umgås med mina kompisar nu som ska sova här. Imorgon utvärderar jag mer om filmen. Hörs då!


Bjuder.. men vet ni vad, jag hade på mig kappan inne på bion, och det kändes så himla bra!
Och jag var inte ensam, fler hade kappor och skoluniformer, det var roligt att se!


Oj..


369
 besökare på denna blogg idag! Oj.. trodde aldrig att så många skulle hitta hit. Men jag tycker det är otroligt kul, inte bara för att statistiken har höjt sig utan också för att det visar hur många HP fans som hittat hit. Kul! :)


Vill tillbaka..


Åh vad skulle vilja sätta mig på första bästa plan och flyga över till Florida igen, för att återvända till Harry Potters värld i Orlando. Hogsmeade, Hogwarts.. saknar det enormt mycket.. men en dag SKA jag åka dit igen, så är det bara. Man vill ju återvända till Hogwarts, eller hur? :)


Här är min film ifrån besöket i ''Wizarding world of Harry Potter''. Det var verkligen A M A Z I NG där!


Inför premiären imorgon..


Imorgon är det ju dags för premiären, och jag kan tänka mig att många där ute kommer klä ut sig av något slag. Jag såg redan två tjejer klädda i Hogwarts uniformer vandra på stan idag, och en kille gick med runda glasögon och ett ärr i pannan, man har alltså redan börjat det hela verkar det som.

Jag tänker inte klä ut mig så värst mycket, i alla fall inte vägen till bion. Men, jag kommer ha en vit skjorta på mig, en svart kofta, ungefär som en skoluniform. Till det kommer jag ha svarta jeans. När vi sedan ska gå in i biosalongen så tänker jag, utan tvekan, sätta på mig Gryffindor kappan som jag köpte i Florida. Det är ju trots allt sista filmen, så då vill man ju passa på! Hoppas andra är utklädda också, det skulle göra det hela så mycket roligare! Jag stoppar ned kappan i väskan i alla fall.


Jag har tänkt ha det här på mig, men som sagt, kappan sätter jag på mig senare. Men är det ingen
annan som är utklädd så vet jag nog inte hur det blir med kappan.. men vi får helt enkelt se!

Har ni tänkt vara utklädda på något sätt? Hur ska ni i så fall se ut? :)


Ögonen fylls av tårar nu..


Nä, nu gråter jag verkligen.. den här videon gjorde mig verkligen helt tom.. kan inte fatta att allt slutar imorgon.. visst, den episka sagan kommer alltid leva vidare, men imorgon tar det verkligen slut.. slutet är här.. :'(


Mycket HP i tidningarna..


Jag läste häromdagen i DN-Kultur och redan på framsidan stod det om Harry Potter. Jag bläddrade tills jag kom till sidorna och där fick man läsa om det så kallade ''Post-Potterdepression'', där man får läsa lite om att många nu faller ihop när den episka sagan nått sitt slut.. de har interljuvat bland annat Dean Sacirovic, känd från den svenska fansidan ''Rowling fanclub''. Sen får man även läsa om hur man kan bota depressionen.

På en annan sida har dom interljuvat Anna och Erik Fahlén, kända från den svenska HP sidan ''Mugglarportalen'' som jag tror att många av er känner till. De spelar även i bandet ''The Swedish Shortsnouts'' som spelar Wizard rock. Mycket intressant läsning måste jag säga!
The story of Snape (spoiler).


Ett nytt, helt fantastiskt klipp har kommit som riktar sig mot Severus Snape och hans bakgrund. Det ska bli så otroligt spännande att se ''Prinsens berättelser'' på bion imorgon, ser verkligen fram emot det!


Uställningen på NK Stockholm.


Jag bestämde mig för att åka och ta en titt på Harry Potter utställningen inne på NK idag istället, då jag ändå skulle in till stan. Och där fick jag se dem, Hogwartskapporna som Daniel Radcliffe och Tom Felton haft på sig. Sen var det två dräkter till, vanliga kläder dock, som Bonnie Wright och Matthew Lewis haft på sig i filmerna. Det var otroligt kul att se dem, och när ingen såg på så rörde jag även vid Toms klädnad, hihi.. förutom klädnader låg där även en av skolböckerna från Försvar mot svartkonster lektionen med Umbridge i den femte filmen, och även ett par löpsedlar med Sirius Black på. Självklart tog jag även kort, se dom här nedan..


Kan bjuda på en bild på mig när jag står framför klädnaderna.
Var det någon mer som var där idag, eller har ni kanske redan varit där? :)


Bilder från gala premiären.


Alla var fantastiskt fina under kvällen tycker jag. Vad tycker ni?

Mer bilder kommer!


Sista gala premiären för Harry Potter.


Som ni säkert alla vet så ägde den allra sista gala premiären av Harry Potter rum vid trafalgar square i London i Torsdags den sjunde Juli. Det var fullpackat av taggade fans, röda mattan var framme och kändisarna skrev autografer. Vid ett tillfälle höll Emma, Rupert och Dan ett ''farväl-tal'' inför alla, och det gjorde även självaste författaren, JK Rowling, regissören David Yates och producenterna David Heyman och David Barron. Det blev några känslomässiga tal, speciellt från JK Rowling, Rupert och Emma. Jag började gråta när jag såg klippen här nedan, det är så fina tal.

Ta en titt på klippen här nedan som är från gala premiären. Klippen är 20 min långa tillsammans.Någon annan än jag som blev alldeles tårögd..?


Förlåt, förlåt, förlåt.


Jag ber verkligen ursäkt för den dåliga uppdateringen, men det beror faktiskt på att jag inte haft tillgång till dator de senaste dagarna, så nu vet ni.. har verkligen velat blogga då det hänt så mycket nu, bland annat premiären i London och så. Men nu är jag här igen och ska sakta och säkert börja blogga som vanligt igen.

Nu när jag loggade in upptäckte jag föresten en väldigt rolig sak. Statistiken har gått upp något enormt, är det någon som länkat mig..? Nej men det är kul att folk verkar gilla bloggen, hoppas det fortsätter så! Det är alltid kul när man upptäcker att folk läser ens blogg, då blir man ännu mer skrivsugen :)

På Fredag eller Lördag beger jag mig till NK för att titta på Harry Potter utställningen, men innan dess så blir det Harry Potter premiär på Onsdagen! Kan ni fatta att det bara är en dag kvar snart? Helt otroligt vad tiden går snabbt nu för tiden... och imorgon är det Midnattspremiär! Någon utav er som ska gå på den?


Kul att folk kikar in på bloggen trots dålig uppdatering. Men nu blir det bloggning som vanligt igen!


Få ditt eget Hogwarts brev!


Har du alltid drömt om att få ett alldeles eget brev från Hogwarts? Nu kan drömmen nästan bli sann. WB shoppen har nu börjat sälja sådana brev som de skickar hem till den som beställt det. Det är ju inget riktigt Hogwarts brev, men bara känslan av att ha fått ett sådant brev måste ju vara jätte kul! Jag funderar faktiskt på att beställa ett, bara för skojs skull.


A product thumbnail of Harry Potter Hogwarts Personalized Acceptance Letter Chromaluxe PanelA product thumbnail of Harry Potter Hogwarts Personalized Acceptance Letter Chromaluxe Panel
Det kommer stå ens eget namn på brevet, och man får välja om det ska vara den amerikanska versionen på texten, eller den brittiska. Om man väljer amerikansk så kommer det stå ''We are pleased to inform you that you have been accepted at Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry'' och den brittiska versionen är ''We are pleased to inform you that you have a place at Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry''.

Föresten, förutom Hogwarts brevet går det dessutom att beställa andra HP prylar på WB shoppen, så som Hogwarts uniformer, trollstavar och annat skoj. Kika in hemsidan genom att klicka här!

Behind the scenes - DH, part 2 (spoiler)


Warner Brothers har lagt ut två nya videos där man får se bakom scenerna på ''Harry Potter och dödsrelikerna del 2''. Man får bland annat se scener från Hemligheternas kammare, när Harry, Ron och Hermione tar sig upp ur sjön, efter att ha hoppat ner från draken från Gringotts och mera. Ta en titt i videosarna här nedan..Källa


Harry Potter på tv.


Förutom ''dödsrelikerna del 2, bakom magin'' sänds även två Harry Potter filmer nu i veckan. På Fredag kan ni se ''Harry Potter och hemligheternas kammare'' på kanal 3 kl 20:00 och på Lördag kan ni se ''Harry Potter och fenixorden'' i kanal 5 kl 17:15.

Härlig vecka va? En ganska bra uppladdning inför Harry Potter premiären nästa vecka tycker jag!

Harry Potter utställning i Stockholm


Nu när dödsrelikerna del 2 snart har premiär har man tänkt ställa upp en Harry Potter utställning inne på NK i centrala Stockholm, mellan den 8-17 Juli. I utställningen kommer man få se massa olika klädnader och sånt som varit med i filmerna, på riktigt. Det tycker jag låter spännande, så jag ska självklart bege mig dit. Jag har föresten redan sätt en klädnad som varit med i ''Hemligheternas kammare'', och det var faktiskt Harrys Gryffindor kappa jag fick se, den som Daniel hade på sig i den filmen. Det var häftigt. Så det ska bli spännande att se fler klädnader från filmerna.

Utställningen håller på i flera dagar. Mellan 8-17 Juni kommer man att kunna se klädnaderna ínne på NK. Ska ni också dit? :)


Det var klädnaden som Daniel har på sig på denna
bild som jag har fått se på riktigt.


DH-part 2 - behind the magic


Nu på Torsdag klockan 20:00 i kanal 5 kommer det att visas ett program som handlar om ''Dödsrelikerna del 2, bakom magin''. De sände ett likadant program efter premiären av del 1 förra året kommer jag ihåg, så det kommer nog vara ungefär samma. Fast nu handlar det såklart om den andra och avslutande filmen. Så skriv upp detta i era kalendrar nu ifall nu vill, så att ni inte missar programmet! :)

Alltså: Nu på Torsdag, 20:00 i kanal 5. Progammet kommer även sändas i repris dessa dagar:

Fredag: Kl 19:00, i Kanal 5.
Lördag: Kl 16:15, i kanal 5.

Goodbye..


I videon här nedan kan ni se när alla som jobbat med Harry Potter filmerna alla dessa år, säga hej då + skådespelarna. Jag blev riktigt tårögd av videon.. och tänk hur sorgligt det måste ha varit för dom, som jobbat tillsammans i många år, och helt plötsligt skiljs man åt.. jag kommer verkligen sakna Harry Potter.. :(


Jag blev extra ledsen under Daniels fina tal.. :(
Källa


Presskonferansen - Pottermore.


För inte så länge sen, hölls en Presskonferans om Pottermore. I videon som ni kan se här nedan får man veta lite information om hur Vernon och Petunia möttes på jobbet före deras äktenskap, och sedan får man även se lite av hur man kommer att sorteras in i ett elevhem. Det dyker upp en rad med frågor och olika alternativ att välja mellan. Det här är bara en del av frågorna, och dessutom har JK Rowling gjort en hel hög med frågor, som kommer att användas vid sorteringarna, så att inte två personer ska sorteras med exakt samma frågor.

Jag tycker det här låter oerhört spännande, och jag längtar jätte mycket tills hemsidan öppnar för alla! Men glöm inte att kika in på Pottermores hemsida den 31 Juli, för att få information om hur man kan komma in på hemsidan tidigare.


Översätt till parselspråk.


Jag hittade precis en rolig grej på internet, en Translator, där man kan översätta meningar eller ord till parselspråk. När man är klar så får man klicka på en Play knapp, sedan spelas ormviskningen upp. Ganska coolt tycker jag, och en rolig sak att göra om man har tråkigt :)

Klicka på bilden här nedan för att komma till översättaren.


En grymt bra musikvideo.


Hillywood show har gjort en awesome musikvideo med Harry Potter, och det är en parodi av Rebecca Blacks ''Friday''. Jag tycker den var grymt bra gjord och dessutom väldigt rolig! Ta en titt här nedan..


Fenixorden.
Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Michael Gambon och Daniel Radcliffe under
en inspelning vid slutscenen i Trolldomsministeriet i ''Harry Potter och fenixorden''.


Svensk TV spot


Jag såg precis den svenska TV spoten på tv, en kort, kort trailer på dödsrelikerna del 2. Jag satt som förstenad vid teven typ, fick gåshud! Gud så jag längtar till premiären!

Här nedan kan ni se den svenska TV spoten.


Nu är det verkligen inte långt kvar, bara 13 dagar!


RSS 2.0