Emma Watsons tal om feminism

 
Under helgen var Emma Watson på besök i New York för att hålla ett tal under jämdställdhetskampanjen ''HanFörHenne''. Syftet med denna kampanj är att försöka få med så många unga män som möjligt, för att skapa en förändring i kampen för män och kvinnors lika rättigheter.
 
–  Jag började ifrågasätta jämställdhet då jag vid åtta års ålder blev kallad "bossig" när jag ville regissera pjäserna vi hade i skolan – och killarna inte ville. Vid 14 års ålder började jag bli sexualiserad av tidningarna och vid 15 års ålder började mina vänner lägga av med sporten de brann för då de inte ville bli "för muskliga". Vid 18 års ålder slutade mina manliga vänner att uttrycka sina känslor, sa hon och fortsatte:

 

– Jag bestämde mig för att jag var feminist och det var väldigt okomplicerat för mig. Men nu ser jag att feminism har kommit att bli ett impopulärt ord. 

 

Detta är bara lite av allt det som Emma sa i sitt tal. Här nedan kan ni lyssna på hela.

 

 


Horns - Trailer

 
Här är trailern för ''Horns'', en ny film med Daniel Radcliffe i huvudrollen. Filmen har premiär den 31 Oktober (I USA). Vet ej om den kommer vara bioaktuell i Sverige. På SF hemsida står den inte med bland kommande filmer, så jag antar inte. Men hur som helst så kommer jag i alla fall att se den någon gång, då jag gillar sådana här skräck/thriller filmer. 
 
Varning till de yngre: Detta är en skräck/fantasy/thriller och kan därför innehålla scener med våld, blod och annat läskigt. Kände att jag behövde säga det så att ni vet.
 
 

Videos från när Phelpstvillingarna var i Sverige

 
Här är tre videoklipp som jag filmade när James och Oliver Phelps äntrade Norrköping i våras. Vet att de är vääldigt försenade, men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Enjoy!
 
Video 1: Oliver Phelps säger sitt favoritcitat ifrån filmerna, nämligen ''Moorning''.
 
Video 2: James pratar lite om Harry Potter The Exhibition.
 
Video 3: James och Oliver ''trollar'' fram den flygande bilen ifrån filmerna.
 
Tyvärr filmade jag bara små snutt, då jag gärna ville uppleva detta utan att behöva gömma mig bakom en kamera hela tiden. Men hoppas ni gillade dessa korta videos i alla fall. Kommer aldrig glömma detta!
 

Visste ni..?

 
Källa
 
Vilken av dessa 10 fakta visste ni inte om? Själv visste jag inte om nr 4, 5, 7, 8 och 9. Se där, det finns alltid något nytt att lära sig av Harry Potter, och det är något jag älskar med denna fandom.
 

RSS 2.0