Grand opening of WB Studio tour


Just nu när jag skriver detta så är det Grand opening of WB. Studio tour i London. Man kan se  hela eventet via Livestream. Klicka här för att kolla. Har även satt in videon här i detta inlägg, hoppas det funkar. Men annars - klicka på länken!

Önskar verkligen att jag kunde vara där..


Nytt från Pottermore
Som ni säkert vet så har Pottermore legat nerlagt nu ett ganska bra tag, och jag vill
därför meddela er alla att Pottermore kommer öppnas igen, nu i April! ;)


Riktigt fin video


Fick verkligen gåshud när jag såg denna video. 3:09-4:36 är helt klart bäst!


Vilka sötisar!Fina killar, och Tom är klädd i en ''I ♥ Ron Weasley'' t-shirt


Grattis Robbie!


Stort grattis till Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid) som idag fyller 62 år! :)


Grattis Mike!


Idag ger vi ett stort, stort grattis till Mike Newell som fyller 70 år idag! Mike är mannen som regisserade ''Harry Potter och den flammande bägaren'' år 2005.


Daniel Radcliffe tillsammans med Mike Newell som här ger honom instruktioner.


James Potter


Är det inte ganska häftigt att karaktären James Potter och skådespelaren som spelade den vuxne James (Adrian Rawlins) fyller år samma dag? Well.. thats magic.. i alla fall.. ett stort grattis till dem båda! :)


Ny header


Som ni säkert ser så har jag bytt header. Om inte, klicka på F5. Kände att jag ville ha en lite mer enkel header och jag blev faktiskt nöjd med denna. Vad tycker ni? :)


En bild jag ritat


Under Multimedia lektionen igår så satt jag och ritade i ett program som heter Illustrator. Bestämde mig för att rita något som har med Harry Potter att göra. Och ja.. det slutade med att jag ritade av en tecknad Harry Potter haha. Men jag blev nöjd med resultatet. Ganska bra för att vara ritat av en som inte är så duktig i Illustrator.


Det här är bilden jag ritade av, alltså själva orginalbilden.


Och det här är bilden jag ritat. Vad tycker ni? :)


Jamie Waylett är häktad


Skådespelaren Jamie Waylett (Vincent Crabbe) har tydligen blivit häktad. Vad jag har hört så hade han varit delaktig i ett slags Maffia-gäng under förra sommarens upplopp i London. Vet inte riktigt vad grejen handlar om och inte heller vad det var för upplopp.. men jag återkommer med mer info sen när jag fått veta lite mer. Men han ska tydligen ha fått fängelsestraff i 1-2 år.


Om det är någon av er som vet mer om detta så får ni mer än gärna informera mig.


Födelsedagar
Det är många som fyller år nu för tiden och det händer ibland att jag råkar missa vissa.. börjar därför
med att säga Grattis i efterskott till fantastiska David Thewlis (Remus Lupin) som igår fyllde 49 år! Grattis!

Och idag är det Gary Oldmans tur att fylla år, mannen som hade rollen som Sirius Black.
Idag fyller Gary 54 år och jag ger honom därför ett stort, stort grattis! :)


Kill your Darlings


Vet inte om ni hört det men Daniel Radcliffe är nu igång med en en ny film vid namn ''Kill your Darlings'' där han har rollen som den kända poeten Allen Ginsberg.

I filmen spelar hand bland annat mot Jack Huston, Dane DeHaan, och Ben Foster kommer de att spela männen som alla var en del av den så kallade beat-generationen på 50-talet.

Filmen handlar om mordet som begicks av Lucien Carr på sin besatta vän David Kammerer. Man får se hur händelsen för ihop de mest kända poeterna från beat-generationen, vilket då är - Ginsberg, Kerouac och Burroughs.

Bilder på Daniel Radcliffe ifrån filmen.


Grattis Sean


Idag fyller snygge Sean Biggerstaff (Oliver Wood) år, och därmed ger vi honom ett stort grattis! :D


Grattis Harry


Idag säger vi grattis till Harry Melling (Dudley Dursley) som fyller 23 år. Hipp hipp hurra! :)


Träffen igår


Åh, hade en helt underbar dag igår! Vi var ca 60 glada HP-fans som möttes på Gärdet, där vi körde lekar och lärde känna varandra bättre. Träffade även mina kompisar som jag lärt känna vi andra sådana träffar. Efter lekarna så gick vi och åt middag på Macho i T-centralen. Åt en superduper god Nachotallrik, mycket godare änTacobar! Efter middafen drog vi till en amerikansk godsaffär och köpte Jelly Beans (ungefär som trollkarlsgodiset i Harry Potter). Sedan begav vi oss äntligen till Medelhavsmuseét där Potterpartyt skulle äga rum.

Väl där så insåg vi att vi var mer än 60 man. Det var typ 200 fans samlade där, helt underbart! Vi köade i kanske 50 minuter för att komma in, så jag han inte vara där så länge.. vi kom in vi halv sju ungefär och halv åtta drog jag hem (ville ju inte missa mellon haha). Men jag han i alla fall vara med på partyt en stund och det var verkligen awesome! Hoppas verkligen det ordnas flera såna här träffar


Massa glada HP-fans! Och det här var bara några av dem..I kön till partyt.


Jag och två härliga personer! :)

Blev tyvärr inte så mycket bilder, han inte fota så mycket.. ''/


Grattis Lupin!Idag ger vi ett stort grattis till Remus Lupin som fyller år! Graattis! :)


Nu sticker jag


Är färdigfixad nu och ska börja röra mig in mot stan nu. Detta kommer bli awesome!


Då är dagen kommen


Idag är det äntligen dags för mugglisträff och Potterparty! Jag är taggad till hundra, det ska bli så himla kul! Kameran hänger självfallet med också. Är det någon utav er som ska dit? Kanske ses vi där? :)


myHogwarts


Jag fick precis reda på en mycket spännande grej som kommer ske i Juni detta år. Det har skapats en hemsida som heter http://myhogwarts.co.uk och hemsidan kommer vara tillgänglig för alla från och med Juni 2012.

Så vad är nu detta för något? Jo, det ska jag förklara nu. myHogwarts kommer vara en rolig upplevelse för alla Harry Potter fans runt om i världen. På hemsidan kommer man kunna ansluta sig med sina vänner, träffa nya fans och fördjupa sig ännu mer i den magiska världen.

Målet med myHogwarts är att föra in många av de magiska inlsag av Harry Potter böckerna till digital verklighet via nätet så att man kan sätta sig in i berättelsen så mycket som möjligt.

myHogwarts kommer som sagt öppnas i Juni 2012. Låter det inte spännande? :)

Mer info om detta kommer att publiceras här på bloggen, ju närmare Juni vi kommer. Så håll utkik!


Jag säger det igen..


Fick en kommentar nyss angående ''Svar på tal'' om Ron Weasleys födelsedag..


Svar: Hej Tina! Alltså.. vet inte hur många gånger jag ska behöva förklara det här, men hoppas det här blir den sista. Häromdagen publicerade jag ett inlägg där jag sa grattis till Ron Weasley som fyllde 32 år. Jag tror många har misstagit mig och trott att jag menat Rupert Grint. Men jag menar inte Rupert, jag menar karaktärern Ron Weasley, alltså bokens karaktär. Rupert är bara han som spelar Ron. Rupert Grint är född 24 Augusti 1988, precis som Tina här säger, men Ron Weasley är född 1:a Mars 1980. Förstår ni skillnaden?


Ni har väl inte missat?


Ni ahr väl inte missat att jag har en Facebooksida för den här bloggen? Jag har börjat uppdatera lite där också nu. Klicka här för att komma till sida :)

Potterparty


Den populära sidan Mugglarportalen där bland annat jag är medlem, har nu ordnat något jätte skojigt för oss HP-fans. På Lödag kommer vi träffas på Gärdet och hitta på massa skoj tillsammans och senare på kvällen blir det Potterparty på medelhavsmuseét. Det kommer bli en riktigt rolig dag. Jag kommer ta med mig kameran så det lär säkert dyka upp bilder här sen :)

Är ni inte medlemmar på Mugglarportalen så tycker jag absolut att ni ska bli det! Det är en sida där man kan snacka och diskutera allt som har med Harry Potter att göra, och självfallet andra saker också. Jag har träffat en massa nya kompisar tack vare den sidan och det bästa av allt är att vi alla har ett gemensamt intresse - Harry Potter.


WB studio tour med Warwick Davis


BBC'S the one show tar oss med på en liten rundtur i WB Studio tour: The making of Harry Potter. Det är en liten special tur tillsammans med Warwick Davis, skådespelaren som hade rollen som Professor Flitwick och Griphook.

I videon här nedan tar Warwick med oss på en rundtur i studion och vi får bland annat se Dumbledores kontor, stora salen, trolldrycksklassrummet, diagongränden och massa annat. Under turen så får Warwick lov att prata lite med designern Stuart Craig som bland annat har designat inspelningsplatserna av Harry Potter filmerna.

Warwick Davis: Working on the Harry Potter films really allowed me to indulge my inner geek. In between filming, I’d spend hours exploring the special effects workshops and the incredible sets. Sets such as: Professor Dumbledore’s office, Hagrid’s hut, Snape’s potion classroom and, of course, Hogwarts Great Hall. All of this was created by a dedicated team of British designers and craftspeople who spent a decade bringing the fantastical world of Harry Potter to life. And it was production designer Stuart Craig who created all these amazing locations that me and my fellow actors got to work in.


Stuart Craig:
 There’s some great skill in the sets, great craft skills. In the 10-year span of these movies, obviously digital computer skills became more and more important as we went on, but also old, craft skills, and traditions were kept alive.


Davis:
 What set or design are you most proud of here?


Craig:
 Dumbledore’s office. I like the three little towers, hanging one off the other. I like the fact that it is bordering on complete fantasy, architecturally almost defying gravity and is impossible. But also, the props in it. The books – they’re actually yellow pages, a lot of them, just given a fake vellum cover. So I like those little tricks.


Davis:
 Now one of the things when you walk in [the Great Hall set] is this beautiful stone floor that you have. Tell us about that.


Craig:
 This is a real Yorkstone floor. It served the films for 10 years. It’s going to serve this studio tour for, hopefully, another several years.


Rupert Grint i Oslo


Häromdagen besökte Rupert Grint Oslo i Norge för premiären av hans nya film ''Into the white''. Här är några bilder...

Svar på tal..


En kommentar jag fick angående ''Ron Weasleys födelsedag'' inlägget..


Mitt svar: Hej du! Nej, han fyller 32. Det är själva karaktären Ron Weasley som fyllde år, inte Rupert Grint (skådespelaren). Ron Weasley är född 1980 och därmed fyllde han 32 år.

Kul att du gillar min blogg! :)

Nytt från Wizarding world


Man planerar nu att bygga ut Wizarding world of Harry Potter i Orlando, Florida. Parken kommer bli större och fler platser från filmen kan tänkas komma med. De platser som kan tillkomma är: Diagongränden, Gringotts trollkarlsbank (en åkattraktion), Den läckande kitteln (restaurang) och en massa annat. Det ryktas även om att man ska fixa fram Hogwartsexpressen som ska ta besökarna från Diagongränden till Hogsmeade, men det är inget som är bestämt ännu.

Detta låter väl spännande, eller hur? Lite synd dock att jag redan varit där, hade gärna velat vara där sen när allt detta kanske kommer tilläggas till parken.. ''/


Grattis Miranda


Idag säger vi grattis till Miranda Richardson (Rita Skeeter) som fyller år. Ett stort grattis till henne! :)


Ett klipp från Into the white


Här är ett klipp från en scen med Rupert Grint från filmen Into the white.


Into the white


Rupert Grint är nu med i en ny film som heter Into the white. Filmen handlar om tyska och engelska piloter som skjuter ner varandra och senare befinner sig i samma hytt. För att överleva den tuffa vintern i den norska vildmarken måste de stå tillsammans. Detta blir början på en lång och osannolik vänskap...

Rupert har rollen som Gunner Robert Smith.


Harry Potter: Wizard collection


Warner Brothers ska nu släppa en helt otrolig samlarbox för alla Harry Potter filmerna. Det kommer vara tillgängligt för både DVD och Blu-ray.

Boxen, eller snarare kistan kommer innehålla 31 skivor, inklusive matrial som aldrig tidigare har släppts. Här är en lista på det som kistan kommer att innehålla...

18 filmskivor:
Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och hemligheternas kammare
Harry Potter och fången från azkaban
Harry Potter och den flammande bägaren
Harry Potter och fenixorden
Harry Potter och halvblodsprinsen
Harry Potter och dödsrelikerna -Del 1 (Finns i både 2D och 3D)
Harry Potter och dödsrelikerna - del 2 (Finns i både 2D och 3D)

Sen innehåller kistan en massa extragrejor också + 13 skivor med specialgrejer.Ron Weasleys födelsedag


Idag fyller våran käre Ron Weasley 32 år, så självklart ska jag gratta honom här på bloggen! Ron skulle aldrig ha funnits från första början om det inte hade varit för JK Rowling, så tack Rowling! Och ett stort, stort grattis till Ron! Låt oss fantisera om att han sitter och firar med sin familj någonstans ikväll.. ;)


RSS 2.0