Besöks rekord på bloggen!


Åh så roligt! Nu när jag loggade in på bloggen så såg jag att statistiken har stigit enormt mycket! 104 besökare är det nu och det tycker jag är jätte kul! Mycket statistik är dock inget jag strävar efter, men det är ju ändå roligt när det sker, speciellt när man inte hade väntat sig det :)

Svar på tal..


Fick en kommentar av en anonym person som löd såhär: haha, Trollhättan i Stockholm? Trollhättan ligger ju, så som Karin säger, vid Uddevalla och Vänersborg, men inte i Bohuslän utan i Västra Götaland.

Mitt svar: Ja jag vet det nu. Hade du läst inlägget ovanför inlägget om att Rupert är här så skulle du sätt att jag förklarat mig. Jag hade fel, jag har alltid trott att Trollhättan låg i Stockholm, men sen fick jag ju då reda på att det låg i Västra Götaland ;)

Mitt ''förklarande'' inlägg: http://harrypottersweden.blogg.se/2011/april/forlat.html#comment

Bilden.. OBS: Spoiler!


Den här bilden gör mig så tårögd.. ni alla där ute som har läst boken vet säkert vad som händer på bilden. Fred Weasley har dött. Usch, kommer gråta floder när den scenen kommer på bioduken sen.. R.I.P Fred <3


Svar på tal..


Jag fick en fråga förut som löd såhär:

Matilda: Hur smakade Bertie Botts bönor?

Mitt svar: Dom är jätte goda, smaker ungefär som jellybeans (nu menar jag de goda smakerna). Ännu har jag inte vågat prova de äckliga smakerna som spya, snorkråka och öronvax. Haha, jag är så feg..


Mitt paket med bertie botts bönor i alla smaker.


Se trailern här på bloggen..


Nu har jag fixat så att det går att bädda in trailern, fast den här trailern var inlagd på youtube av någon annan så det kanske är lite sämre kvalité men det märks ju inte tycker jag!

Vad tycker ni? Ser ni fram emot filmen?

Förlåt..


Jag skrev fel!
Jag trodde verkligen att Trollhättan låg i Stockholm, det har jag alltid trott faktiskt. Men sanningen är att det ligger vid Uddevalla ungefär, någonstans där. Men Rupert är åtminstone i Sverige och det är ju alltid någonting!

Sanningen bakom kvastflygningen


Bakom scenerna av kvastflygningarna.

Senaste trailern


Nu har det kommit ännu en trailer för HP 7 - part 2, med massa scener vi förr aldrig sätt. Åh, den verkar så bra! Hoppas den är lika bra som boken, för det tyckte jag att första delen var.

Tyvärr går det inte att bädda in videon än, så för att se trailern kan ni klicka på bilden här under -->


Klicka på bilden för att se trailern!


Rupert är Grint är i Sverige!


Jag fick nyss reda på att Rupert Grint som spelar Ron Weasley är i Sverige just nu för att spela in filmen ''Comrade''. Filmen spelas in i bland annat Trollhättan i Stockholm och för mig tar det bara 30 minuter att åka dit ungefär. Gud vad jag är till mig just nu.. vill se honom!

Såhär löd artikeln
Rupert Grint, mest känd som Harry Potters bäste vän Ron, kommer till Trollhättan i veckan för att spela in långfilmen Comrade.


Det är den norske regissören Petter Naess, mest känd för filmen Elling, som drar fem unga europeiska skådespelare till Trollhättan för att spela in sin verklighetsbaserade film Comrade.

Förutom brittiske skådespelaren Rupert Grint spelar David Kross (som gjorde den manliga huvudrollen i The Reader), Florian Lukas (från Good bye Lenin), Stig Henrik Hoff och Lachlan Nieboer de fem unga piloter som överlever en dramatisk nödlandning under andra världskriget.

Filmen börjar spelas in under onsdagen och är en samproduktion mellan danska, svenska och tyska Zentropa samt Film i väst.


Källa


Mitt besök i Harry Potter parken - del 1


Nu så mina kära läsare! Nu tänkte jag lägga ut bilderna ifrån mitt besök i Wizarding world of Harry Potter! Jag är ju hemma i Sverige nu så det tar inte lika lång tid att ladda upp dem. Men eftersom det är rätt många bilder så tar jag dem i delar. Här är del 1!
Haha, jag och Hogwarts expressens lokförare.
The flight off the Hippogriff. Den går fortare än vad man tror!

Jag framför Hogwarts slottet.

Erised spegeln


Hogwarts statyn


Timglasen för elevhemspoängen.


Stora trappan.


Dumbledores kontor.


Helga Hufflepuff!


Jag öppnade precis chokladgrodan som jag köpte i Wizarding world of Harry Potter. Grodan var riktigt stor, men god! Sen till chokladgrodekortet.. jag är ju Hufflepuffare och kan ni gissa vem som var på kortet? Jo, nämligen Helga Hufflepuff! Snacka om tur man kan ha. Gud så glad jag blev :DDen ser finare och godare ut i verkligheten, tro mig.Ännu mer bilder!


Fick ett tips om att massa bilder från Dödsrelikerna del 2 fanns på denna länk. Klicka där om ni vill se fler bilder, så länge värmer jag upp med dessa..

Tack för tipset Emma!


Lite mer bilder..


Det är många som vill se mer bilder ifrån Dödsrelikerna del 2, och försöker på tag på bilder varje dag och hittar jag något så lägger jag ut det här på bloggen. Jag har faktiskt hittat några nu som jag tänkte visa. Det är kanske inte världens bästa kvalité men det är ju alltid något!Neville.Harry och Voldemort.


Mitt besök i Harry Potter parken


Hejhej, och förlåt för dålig uppdate! Har inte riktigt orkat blogga eftersom att det tar hundra år att ladda upp bilderna här. Har bloggat på min vanliga blogg men det har varit det ända jag orkat med..

I alla fall.. besöket i Wizarding world of Harry Potter var helt underbart! Jag ville inte gå därifrån haha. Jag tänkte berätta lite om sakerna jag gjorde där..

The flight of the Hippogriff: Man får stå i kö rätt länge, fast det fick man göra överallt. Under tiden man stod i kö kunde man passa på att ta lite bilder på Hagrids stuga och sedan Vingfåle. Man såg även Hogwarts därifrån och det kan man stå och kolla på i evigheter, haha. Men själva åkturen då.. den var härlig. Man fick mycket fjärilar i magen. Ganska kort åktur men roligt var det!

Hogwarts slottet: Det var en jätte lång kö in till slottet. Kändes som om man stod där i flera timmar nästan. Det var som värst när vi kom till växthuset, där man fick stå ute i solen jätte länge. Höll på dö! Fast hela denna långa kö var värd varenda minut inne i slottet tycker jag! Man fick vandra igenom Hogwarts korridorer, Dumbledores kontor, Försvar mot svartkonster klassrummet, stora trappan och Gryffindors sällskapsrum.

Harry Potter and the forbidden journey: I slutet av Hogwarts turen fick man åka Harry Potter and the forbidden journey som jag sätt fram emot länge! Och jag säger bara.. gud så häftigt det var! Det var som att komma in i själva filmen. Man satt i en vagn och sedan kändes det som om man flög över Hogwarts, över quidditch planen och sedan flög man runt inne i slottet och så. Det var grymt häftigt! Ville så gärna åka igen fast jag hade verkligen ingen lust att stå i kö igen och svettas.. men kuuul var det!

Tre kvastar resturangen: Pappa och jag åt såklart lunch på den resturangen. Det var ganska lång kö in dit också. Där inne beställde jag en Butter beer (Honungsöl) för att smaka på den drycken för första gången. Det var faktsikt jätte gott! Smakade ungefär som milkshake, fast ännu godare!

Ollivanders butik: Även här var det kö in till butiken. De släppte in grupp för grupp, fast ändå tog det lång tid. Sen var det riktigt varmt också! Men väl inne i butiken så var det mörkt och tyst. Sedan kom Ollivander gående fram till disken. Jag kände igen honom från youtube. Han tog fram en pojke till disken och sedan fick han testa ett par trollstavar tills det var en trollstav som ''valde'' honom. Jag trodde alla skulle få vara med om det där men det var bara en person som fick äran. Det var lite dåligt faktiskt.. ''/

Dervish and banges: Kö in dit också, haha.. men det var en roligt lite butik. Där inne köpte jag mig en Gryffindor kappa. Jag är egentligen Hufflepuffare men efetrsom att jag ska använda den på maskerrad så är det lite enklare att klä ut sig till antingen Harry eller kanske Hermione. Dessutom var Hufflepuff kappan inte lika snygg tycker jag.

Honeydukes: En urgullig liten godisaffär! Här hade dom allt slags trollkarlsgodis, t ex Bertie botts bönor i alla smaker. Jag köpte ett paket såna och sedan en chokladgroda.

Jag åkte inte Dragon challenge, jag var för feg, haha.. sen han jag inte kika in i Zonkos butiken heller.. men annars han jag med allt! Vill tillbaka! Bilder får ni senare, hinner inte nu..

@Hotellrummet..


Hej alla där hemma! Sitter just nu på hotellrummet och väntar på att pappa ska komma tillbaka från affären. Sedan ska vi bege oss ner till stranden. Stranden är verkligen jätte fin, och gud vilket härlig väder!

Imorgon ska vi bila upp till Orlando och ifall vi hinner så ska vi besöka Harry Potter parken redan då, annars tar vi det på Onsdag eller Torsdag. Gud så jag längtar!


Här är en bild från igår när jag var påväg till en resturang :)


Vi säger..

..STORT grattis i efterskott till Emma Watson, som igår fyllde 21 år! GRATTIS!

Sitter just nu på planet..


Medans jag är i luften så tänkte jag att jag kunde bjuda på två splitternya bilder ifrån Dödsrelikerna - del 2!P Å S K L O V


Nu är det änligen Påsklov, vilket betyder att jag snart kommer att befinna mig i Wizarding world of Harry Potter! Jag kommer att bege mig till Arlanda i natt för att sedan fortsätta över Atlanten, ända till Florida. Jag kommer att ta med mig datorn så jag kan garantera er att det kommer bli maassa bilder från parken!


Jag bloggar när jag är där nere sen, vilket kommer bli på Söndag. Håll ut!


Nu är den min!


Nu har jag köpt Dödsrelikerna - del 1! Hihi, äntligen är den min. Ska ta och sätta på den nu och bara ha det gött.. har ni också köpt den, eller ska ni köpa den snart?


Idag kommer den ut!


Som alla säkert vet så kommer Dödsrelikerna del 1 ut i butkierna idag! Äntligen! Självklart ska jag åka och köpa den idag, men det får bli efter mitt ''hemska'' besök hos tandläkaren, hehe.. ska dit och laga en tand idag nämligen. Ni får önska mig lycka till så bloggar jag senare ;).


The woman in black - Trailer


Här är en kort liten trailer för Daniel Radcliffes nya fim - The woman in black.
Jag älskar skräckfilmer och ser fram emot den här filmen. Det ska bli
extra spännande nu när Daniel är med också.


Daniel Radcliffe pratar om sin nya film


Här får ni se lite bakom scenerna på Daniels nya film - ''The woman in black'' som har premiär det här året. Man får även se lite bakom scenerna.


We are HP-fans!
Skillnaden mellan normala människor och Potter-fans;

Normala Personer: Litar på lokala meteorologer för en väderprognos.

Harry Potter-Fans: Förlitar sig hellre på Trelawneys framtida prognoser.

Normala Personer: Säger Oh my god (OMG).

Harry Potter-Fans: Säger Oh my Draco (OMD) eller Oh my Hogwarts (OMH)

Normala personer: Går till en psykolog för att berätta om sina känslor.

Harry Potter-Fans: Vet att Dumbledore redan kan känna deras känslor utan att de säger något.

Normala Personer: Säger håll käften annars ska jag visa dig hur man gör.

Harry Potter-Fans: Säger håll käften annars ska jag be Voldemort visa dig hur man gör.

Normala Personer: Är rädda för varulvar och tror dessutom inte att de existerar.

Harry Potter-Fans: Vet mycket bättre och absolut älskar Remus Lupin.

Normala Personer: Skriker ”HJÄLP MIG NÅGON!” när de blir jagade.

Harry Potter-Fans: Skriker ”HARRY, RÄDDA MIG!” när de blir jagade.

Normala Personer: Blir nervösa/rädda när åskan går.

Harry Potter-Fans: Vet att det bara är Marodörerna som är ute på nya upptåg och att de just duellerar med Severus Snape!

Normala Personer: Skulle välja en solig plats att åka på semester till.

Harry Potter-Fans: Skulle åka till Scotland och börjar leta efter Hogwarts direkt.

Normala Personer: Diggar Bruno Mars eller liknande.

Harry Potter-Fans: Diggar Ministry of Magic


Så söta!


Jag hittade precis en video på youtube, där Rupert Grint (Ron Weasley) och Oliver Phelps (George Weasley) sjunger kareoke i Orlando, under deras besök där 2010. Gud så söta dom är.. :)


Nedräkning..


Nu är det bara 5 dagar kvar tills ''Harry Potter och dödsrelikerna del 1'' kommer ut i affärerna!


Ändring i slutet av sista HP filmen (spoilervarning)


För er som inte visste det kan jag nu berätta att scenen där Snape dör har ändrats. Den har ändrats så att han kommer dö på ett.. ja vad ska man säga.. ett snyggare sätt. Det kommer alltså INTE att ske som i boken. Självklart har JK Rowling godkänt detta nu så det är absolut klart.

Anledningen till att scenen ändrades var att vissa personer bakom filmen inte tyckte att hans död var tillräckligt estetiskt dramatisk.Tyvärr kommer det här att ändra en viktig del ur den sista boken, men man får hoppas på att det blir bra ändå.


Källa


Dagens fråga..

Ska köpas!


Sakerna här nedan är det jag ska köpa med mig hem från Wizarding world of Harry Potter. Tycker nästan de här sakerna är obligatoriska efter ett besök där, haha, i alla fall om man är lika stor HP-nörd som jag. Vilken trollstav det blir, det får vi se. Den väljer ju mig... ;)


Vågar jag?


Jag är en sådan person som kanske inte åker precis alla typer av åkattraktioner. Jag kan åka allt på Gröna Lund förutom frittfall, tilt, Uppskjutet och Extreme. Allt annat törs jag åka. Favoriten hittills är Jetline.

Nu är frågan.. kommer jag våga åka berg och dalbanan här nedanför tror ni? Man åker under tågrälset, precis som på kvasten, fast här sitter man mycket säkrare efetrsom att den här går snabbare + att den har loopar. Som det känns just nu så kommer jag inte våga åka den. Men jag vill. Det känns liksom som ett måste ifall man besöker en nöjespark i Florida. Jag menar.. hur ofta är man där? Man borde liksom passa på. Hm..


Den här berg och dal banan finns, som ni säkert vet, i Wizarding world of Harry Potter ;)


Fantastisk video!


Jag hittade en underbar Tribute video till Harry Potter som fick mina ögon att vattnas... jag fick en massa tillbakablickar till tiden då man var liten.. jag växte upp vid sidan av Harry Potter serien och det är jag väldigt glad för! Titta på videon själva! Känner ni samma sak som jag?


RSS 2.0