Veckans fan, 4/9-2011


En tjej vid namn Elin fick bli denna veckans fan. Hennes historia är riktigt fin och ni kan nu läsa den här nedan! Grattis till dig Elin! :)


Jag fick första boken när jag fyllde 9 år, 1999. Den var så stor och jag minns att jag trodde att jag aldrig skulle orka ta mig igenom den. Men det gjorde jag, och jag älskade den. Julen samma år fick jag andra boken och jag slukade den med. I väntan på tredje boken hade jag bl a högläsning för min lillasyster med den första boken. Jag och mina kompisar i skolan lekte att vi gick på Hogwarts. När jag fyllde 10 år fick jag den tredje boken, och innan jag började läsa den läste jag först igenom de två första böckerna. Året därpå, 2001, fick jag fjärde boken och det var också året för premiären för första filmen. Mina föräldrar bjöd mig och några kompisar på bio för att se filmen som min födelsedagspresent eftersom den hade premiär ungefär samtidigt som jag fyllde år. Jag älskade den. Numera förstår jag inte hur jag stod ut med att se den dubbad till svenska, men det var det vi gjorde.

Efter fjärde boken var det ett uppehåll av böckerna. Nästa bok dök nämligen inte upp förrän 3 år senare. Under de här tre åren var jag som besatt. Jag hade min egen mantel, trollstav och hatt. Jag tillverkade min egen koffert och brukade ofta leka att jag gick på Hogwarts och hade lektioner. Jag var såklart också en trogen medlem på hogwarts.nu sen sidan öppnade 2001. Under sommaren 2002, det året som jag och min äldsta kompis båda två skulle ha fått börja på Hogwarts, smög vi ner brev från Hogwarts i varandras brevlådor, skrivna såsom första brevet var i De Vises Sten. När nyheten äntligen kom om att femte boken var på väg gick vi i högstadiet. Vi hade just börjat åttan och vi satt längst bak i klassrummet och viskade rykten till varandra om vad som skulle finnas i boken. När jag fick händerna på boken läste jag ut den på två dagar. Samma år kom tredje filmen och jag hatade den. Hatade den för hur den förstörde min favoritbok, hur de förstört Quidditch-matcherna och dementorerna. Jag avskydde (och avskyr) den nya Dumbledore.

Den sjätte boken blev den första boken som jag läste på engelska. Jag köpte den i London då jag var på språkresa och är fortfarande väldigt stolt över att min engelska sexa är en första upplaga, trots att jag inte köade för den. Jag läste ut den på ett par dagar och höll på att explodera. Jag hade ingen att prata med det om, ingen jag kände hade läst boken då! Jag grät på slutet och fick läsa det två gånger för att verkligen förstå att det hade hänt. Rowling hade nu dödat min absoluta favoritkaraktär. Fjärde filmen som kom samma år ser jag fortfarande som en hädelse. Jag var aldrig något stort fan av fjärde boken, men fjärde filmen var helt förfärlig. När sedan beskedet kom om att hogwarts.nu skulle stängas kändes det som om något dog. Fenixforum och Mugglarportalen har aldrig lyckats fylla hålet som hoggy lämnade.

Sommaren 2007 stod jag och köade i Malmö inför midnattsreleasen av sista boken. Dagen därpå hade jag läst ut den och det kändes tomt. Inte bara för att jag gråtit så tårarna sprutade, utan för att det var slut. Inga fler böcker. Det kändes svårt att greppa att något som funnits där under hela min barndom plötsligt tog slut. Jag fortsatte att se filmerna. Femman var okej, fast inte ens hälften så bra som boken. Sexan var en hädelse. En high school-film, inte en Harry Potter-film. Jag var väldigt skeptiskt inställd till att de skulle dela sjuan i två, men det visade sig bli det bästa de gjort. Jag såg del 1 på premiärdagen (dagen efter min födelsedag) och jag såg del 2 på midnattspremiären. Under del 2 fanns det inte många torra ögon i salongen.

När jag läste om Pottermore anmälde jag min mejl direkt. När sedan the Magical Quill challenge dök upp skaffade jag mig ett konto under dag 2. Jag är bestämd till att fortsätta Harry Potter vara en del av mitt liv. För det är väldigt svårt att säga farväl till något man älskar.

Vill du också bli veckans fan? Mejla då in din egen historia till min mail: harrypottersweden@live.se och gärna någon bild också, vilken som helst. Har du en blogg så kommer du även få en länkning (om du vill). Jag utser veckans fan varje söndag. Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Elin

Vad roligt att läsa det här :) Biten med blogg tror jag inte stod med när jag skickade in, eller så missade jag det. Så jag passar på att länka den själv här :)Är visserligen mest på engelska. Under "Topics" kan du välja "på svenska" för inlägg på svenska eller "Harry Potter" för inlägg om HP och Pottermore :) http://elinchan.blogspot.com

2011-09-12 @ 15:09:15 / URL: http://elinchan.blogspot.com
Postat av: Linn

Min Harry Potter- historia började med att min farbror skicka ett par filmer och vi skulle se på dom.Vi kolla på dom där bla. Harry Potter 1-4. Min syster och jag sku kolla på dom och jag bara älskade förata filmen av harry potter (gör det fortfarande). Så vi såg resten av filmerna och jag älskade dom med. Min mamma jobbade på ett biblotek så jag gick dit en dag och kolla ifall de fanns böker till harry potter, jag viste inte att det fanns mera filmer då. och jag hittade alla harry potter böckerna och läste först första, den gick lite trög att läsa fatt typ inget men älska den ändå. och så läste jag andra boken och jag kom in i böcken lite mer, läste den typ på en vecka. Jag läste rästen av böckerna och tänkte det måste finnas mer annars dör jag!!! så jag for in och kolla ifall man kunde låna filmern och blev jätte glad när jag såg att det fanns mer filmer.

Jag blev ett fan av Harry Potter på det viset men jag är inte klar än.

Min syster och jag bestämde att vi skulle se Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 på bio i 3D. Men min syster hade inte sitt nån av filmerna, ingen i min familj har fattat hur bra Harry Potter är. Så vi, min syster och jag såg alla filmerna före så hon skulle förstå... Jag kunde replikerna utantill vid det laget och jag hade ingen att prata med om harry potter, ingen av mina vänner har fattat hur stort harry potter är. Min syster och jag såg på bion och jag älskade slutet men blev grymt ledsen när den var slut. Vad skulle jag göra nu? Men sen fittade jag den här bloggen och läste lite om PotterMore här, har dock inte blivit medlem än men ska. Och ville bara såga grymt bra blogg

2011-09-17 @ 12:54:17
Postat av: linn

Ups jag satte upp lite fel och stav fel istelet för fittade skulle det stå hittade grymt ledsen! och jag trodde man skulle stopa upp veckans fan här. grymt ledsen

2011-09-17 @ 18:16:36
Postat av: linn

skrev fel igen!

2011-09-17 @ 18:18:19
Postat av: thea

Min harry potter historia började väldigt sent, när allt redan var slut.våren 2013 satt jag och försökte läsa den, jag var elva och en riktig bokslukare, så för mig var harry potter "något att läsa" Det tog en och en halv dag, sen behövde vi låna nästa på bibblan. jag var helt uppslukad. Allt tog slut på en mer än en vecka, och jag googlade runt, kollade på kvastar, stavar allt som jag nånsin hört i böckerna. mugglarportalen blev mitt hem och harry potter mitt liv. jag köpte en stav, och massa annat.mitt intresse svalnade under vintern. sen exploderade det. DEt började med att jag såg om filmerna och läste om böckerna. blev helt beroende igen. nu, sommaren 2014 är jag sådär galen fortfarande, och om 4 dagar är vi på "wizardingworld of harry potter" både diagon alley och hogsmede och tåget emellan. Längtar så jäää*la mycket <3

2014-06-29 @ 22:51:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo