Svar på frågestunden: Del 1


1. Kan du göra ett inlägg om när du var på wizard world of harry potter? Lägga ut dina favorit bilder osv, och ditt bästa köp. Btw, när läste du din första hp bok?

Danni svarar: Absolut, ett sådant inlägg kan jag göra! Håll utkik! Och.. jag kommer ihåg att pappa läste ''Harry Potter och hemligheternas kammare'' för mig när jag var sju år ungefär. Han läste konstigt nog aldrig den första boken för mig haha.. men när jag blev lite äldre, ungefär 10-11 år, då läste jag den första boken för första gången :)

2. I sista filmen gör hermione att hennes föräldrar inte minns henne träffar hon någonsin dom igen efter det? 

Danni svarar:
Efter de besegrat Voldemort åker Hermione iväg till Australien och letar upp sina föräldrar och häver glömskeförtrollningen (det är inte samma sorts glömskeförtrollning som Lockman använde sig av, vilket förklarar varför hon säger senare i boken och filmen att hon aldrig gjort en förut). (Detta är ett svar jag fick a en läsare, så ett stort tack till Elin!

3. Jag tänkte fråga om Harry träffar familjen Dursleys igen? Om du inte vet svaret, vad tror du sj?

Danni:
Harry och Dudley håller kontakten på typ julkortsnivån. Men efter de fått barn så har de träffar några gånger om året när deras barn får träffa varandra. Harrys barn uppskattar det inte. (Även detta var ett hjälpande svar från Elin. Tack igen!

4. Och kan man inte bli medlem på pottermore längre? Eller kommer man kunna det nu i april?

Danni svarar:
Jodå, man kan bli medlem. Men inte förrän det öppnar nu i April :)

5. Vad fick dig att fastna för Harry Potter?

Danni svarar: Till att börja med så fastnade jag för själva storyn och sen gillade jag karaktärerna riktigt mycket. Gillade magin, platserna, varelserna, musiken, kläderna, ja allt! Blev fast ganska fort och ju mer tiden gick, år och så, desto mer utforskade jag allt om Harry Potter osv och började gilla det ännu mera.

6. Tycker du att filmerna eller böckerna är bäst? (eftersom det händer mer saker i böckerna).

Danni svarar: Böckerna kommer alltid vara bäst. I böckerna finns sådant som inte finns i filmerna osv. Men filmerna är ju också bra, älskar båda!

7. Topp tre favoritkaraktärer? Varför?

Danni Svarar: 1. Harry Potter. Varför? Jo, för att jag känner igen mig rätt mycket i honom. Inte jätte mycket, men det finns liksom saker som påminner om det jag gått igenom i livet. Han har lärt mig att vara stark trots motgångar, han har lärt mig vad riktigt vänskap och kärlek är. Han är min egna lilla hjälte. 2. Ron Weasley. Varför? Han påminner också om mig själv. Inte bara att han är rädd för spindlar, även andra saker. 3. Severus Snape. Varför? Jo, för att jag tycker han är en riktigt intressant karaktär att följa. Han är nog en av dom mest intressanta i Harry Potter tycker jag.

8. Hur håller du reda på alla karaktärer och skådespelares födelsedagar?

Danni svarar: På Mugglenet brukar dom lägga upp alla datum för alla som fyller år, så på så vis brukar jag ha koll. Är även medlem i flera HP-grupper på Facebook och där brukar dom också skriva när någon fyller år :)

9. Vad hade du ändrat på i filmerna/böckerna? T ex. Vem som blir tillsammans med vem och så.

Danni svarar:
Jag gillar dom som dom är, men när det gäller vem som blir tillsammans med vem osv så hade jag nog velat ha Luna och Neville tillsammans. De skulle vara så otroligt söta tillsammans ju!

10. Vet du vad som hände med Umbridge när centaurena tog henne inne i skogen? Har har hört konstiga rykten, haha.

Danni svarar: Nej, tyvärr inte.. ''/ Vet inte om det står i boken, var länge sen jag läste femman..

11. Hur många gånger har du läst hp böckerna?

Danni svarar: Oj, har tappat räkningen.. men massvis med gånger i alla fall ;)

12. Har du läst hp böckerna på engelska också?

Danni svarar: Jag har läst ettan, tvåan och trean på engelska.

13. Vilken är den bästa filmen/Boken? (Harry Potter alså)

Danni svarar: Favorit av böckerna är ettan, femman och sjuan. Favorit av filmerna är ettan, trean och åttan.

14. Ska emma vara med i någon fler film snart?

Danni svarar: Yes, hon kommer att vara med i filmerna ''The perks of being a wallflower'' där hon har rollen som Sam. Hon ska även vara med i filmen ''The bling ring''.

15. I den sista filmen när Harry tittar på Snapes minnen och han pratar med Dumbledore. Jag förstår inte det här när Snape ''tar fram'' sin patronus och Dumbledore säger ''Lily? After all this time?''. Jag har visserligen inte läst böckerna än (kanske får en förklaring där...) men vad menar Dumbledore när han säger det? Haha jag blir lika förvirrad varje gång jag tittar xd

Danni svarar: Förstår att det kan verka förvirrandet, men svaret är dock enkelt. Snapes patronus är en hind, precis som Harrys mamma, och det är för att han vill visa sin kärlek till henne.

16. Vet du någon sida som man kan beställa hp grejer ifrån? jag har hittat en del olika sidor men där kan man bara beställa inom usa :/

Danni svarar: Det finns att beställa HP-saker från bland annat dessa sidor:

* http://www.sfbok.se/ - Svensk affär
* http://www.wbshop.com/
* http://www.universalorlando.com/Merchandise/merchandisehome.aspx

Så, resten av frågorna och svaren kommer imorgon! :)


Kommentarer
Postat av: Elin

Svar på fråga två: Efter de besegrat Voldemort åker Hermione iväg till Australien och letar upp sina föräldrar och häver glömskeförtrollningen (det är inte samma sorts glömskeförtrollning som Lockman använde sig av, vilket förklarar varför hon säger senare i boken och filmen att hon aldrig gjort en förut).Svar på fråga tre: Harry och Dudley håller kontakten på typ julkortsnivån. Men efter de fått barn så har de träffar några gånger om året när deras barn får träffa varandra. Harrys barn uppskattar det inte :PDetta är svar givna av JK själv. De finns på wikipedia med intervjuer som källor.

2012-04-05 @ 10:42:46 / URL: http://elinchan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo